Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Klinika Golnik in celjska bolnišnica ponovno sprejemata bolnike s covidom

Za vas piše:
T. M.
Objava: 23. 08. 2021 / 18:24
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2021 / 18:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Klinika Golnik in celjska bolnišnica ponovno sprejemata bolnike s covidom
Okužbe naraščajo. FOTO: Unsplash.

Klinika Golnik in celjska bolnišnica ponovno sprejemata bolnike s covidom

Zaradi naraščajočega števila okužb od danes, 23. avgusta, poleg UKC Ljubljana in Maribor bolnike s covidom sprejemata tudi Klinika Golnik in bolnišnica Celje. V slednji so že sprejeli prve tri bolnike.

Največja težava je negovalni kader, ki ga je v celjski bolnišnici manj kot v drugem in tretjem valu. V celjski bolnišnici imajo za te bolnike v trenutni fazi pripravljenih 15 navadnih postelj in pet postelj na intenzivni negi. 

Covidni oddelek bodo v Celju odprli v okviru infekcijskega oddelka. Kadra, razen za potrebe intenzivnih postelj, v tej fazi še ne bodo premeščali z drugih oddelkov. »Vzpostavljamo oddelke z obstoječimi kadri, pomoč pa je nato potrebna za druge bolnike, ki jih ne moremo sprejeti na infekcijski oddelek,« je za STA povedala direktorica celjske bolnišnice Margareta Guček Zakošek.

V naslednji fazi bodo v Celju za te bolnike pripravili 30 navadnih in 9 intenzivnih postelj. Kasneje bodo z namenom zagotavljanja kadra in postelj združevali kirurške oddelke – najprej ortopedskega in oddelek plastične kirurgije.

V zadnji fazi bodo v Celju lahko zdravili do 167 bolnikov na navadnem ter 22 bolnikov na intenzivnem oddelku. Toliko je tudi vseh intenzivnih postelj v bolnišnici Celje. 

V primerjavi z drugim in tretjim valom je tokrat v bolnišnici zaposlenega pet odstotkov manj negovalnega kadra.

V drugem valu so v celjski bolnišnici naenkrat zdravili največ 147 bolnikov na navadnem oddelku, vse postelje za intenzivno nego pa so bile zapolnjene z bolniki, obolelimi  s koronavirusom.

Covidni oddelek tudi na Golniku 

Od danes je covidni oddelek zopet vzpostavljen tudi na Golniku. »Na Kliniki Golnik imajo pripravljenih 15 navadnih postelj in šest intenzivnih,« poroča STA. 

Danes dopoldne bolnikov s covidom še niso zdravili, jih pa pričakujejo v naslednjih dneh, v skladu s potrebami ostalih bolnišnic. Kader so zagotovili tako, da so začasno zaprli nekatere nenujne dejavnosti po presoji vodstva bolnišnice.

V Sloveniji je danes zaradi koronavirusa hospitaliziranih 75 bolnikov. Od tega 51 v UKC Ljubljana, 24 pa v UKC Maribor. 18 bolnikov potrebuje intenzivno nego.


Nalaganje
Nazaj na vrh