Zapri
Iskanje

Čudež se rojeva - z novo pesmijo bodo pričevali za življenje

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 30. 09. 2022 / 07:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2022 / 18:02
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Čudež se rojeva - z novo pesmijo bodo pričevali za življenje

Čudež se rojeva - z novo pesmijo bodo pričevali za življenje
»Čudež so tudi vsi ti moji srčni sodelavci - zaslužni za odličen rezultat.« FOTO: Nada Žgur
Slovenska pevka Nada Žgur je skupaj s svojo ekipo izvrstnih instrumentalistov in pevk ustvarila pesem z naslovom »Čudež se rojeva«. Pesem bo prvič javno izvedena v soboto, 1. oktobra, na Prešernovem trgu, kjer bo potekal dogodek Pohod za življenje.

»V izziv in veselje mi je pobrskati po svoji duši in poiskati navdih za tematiko, ki promovira kulturo življenja. Tako sem že pred časom napisala himno za pobudo »40 dni za življenje« z naslovom Tkalec življenja, preoblikovala sem svojo pesem Pričujem poznano iz cd-ja skupine Alfa in Omega in ji dodala verze za življenje, letos pa prav pred kratkim realizirala novo z naslovom Čudež se rojeva,« nam je zaupala Nada.

V pesmi je izražena dobrodošlica za vsako spočeto dete, ki naj bi doživelo svoje rojstvo in uresničenje s tem, ko bo podelilo ljudem svojo ljubezen, talente in tako obogatilo človeški rod.

Razkrivamo delček pesmi: 


Za pesmijo stoji srčna ekipa

»Blagoslovljena sem s prijatelji, poklicnimi glasbeniki, ki so tako ali drugače moji bivši študentje – vsi pa izvrstni instrumentalisti in pevke.«

FOTO: Nada Žgur

Pri snemanju so sodelovali Simona Plut, Gregor Ftičar, Primož Grašič, Andrej Pušenjak, Jurij Rus, Silvo Bukovec, Lea Bartha, Ana Ahačevčič in Klara K. Krafogel.

FOTO: Nada Žgur

 

Pohod za življenje

»Pohod za življenje je vsakoletni največji dogodek praznovanja življenja, kjer želimo na miroljuben in poučen način širiti zavedanje o pomembnosti sprejemanja nerojenih otrok in tako pokazati nesmisel in zlo, ki prihaja s kulturo smrti,« je še povedala Nada.

Če bo družina kot prva in najbolj pomembna ustanova družbe zdrava in bodo njene obveznosti zvesto in zavestno izpolnjene, bo tudi človeštvo zdravo. Bodo zdravi naši otroci in narodi sveta. (bl. A. M. Slomšek)

Tam se zberejo družine, mladi, odrasli, babice, dedki in že s svojo navzočnostjo pričujejo, da so pripravljeni pomagati mamam, ki v strahu razmišljajo o splavu in jim zagotoviti, da ostaja izhod iz vsake stiske.


Geslo letošnjega Pohoda za življenje je predvsem potrditev instinkta, ki je v vseh materah, da je življenje, ki ga nosijo v sebi človek, da je otrok, njihov otrok.

Pester program

»V programu nas bodo nagovorili voditelji, spregovorili bodo naši mladi, pričevale bodo mame, ki imajo zelo poučne izkušnje z rojstvom otroka, slišali bomo bitje srca še nerojenega otročka ter uživali ob nastopajočih – to pa so otroška skupinica iz bežigrajske župnije, Marko Nzobandora iz zavoda Živim, Simona Plut iz popularne skupine Plut family in Vinko Cankar

Nato bo sledil sprehod po centru Ljubljane vse do predsedniške palače kjer bodo predsedniku predali deklaracijo.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close