Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

7 razlogov, zakaj danes na shod pred DZ za zaščito otrok

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 26. 09. 2022 / 21:01
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2022 / 07:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
7 razlogov, zakaj danes na shod pred DZ za zaščito otrok
FOTO: 24kul.si

7 razlogov, zakaj danes na shod pred DZ za zaščito otrok

Danes bo pred Državnim zborom na Trgu republike v Ljubljani ob 17. uri potekal veliki družinski shod za zaščito otrok in družin. Aleš Primc, glavni organizator shoda, spodbuja Slovence, naj se udeležijo shoda in tako pokažejo, da spoštujejo materinstvo in očetovstvo.

 Shod bo organiziran v protest dogajanju v Državnem zboru, kjer bodo ta teden poslanci razpravljali o predlogu sprememb Družinskega zakonika, ki uvaja posvojitve otrok v istospolna razmerja in spreminja definicijo zakonske zveze. Primc opozarja, da spremembe v Družinskem zakoniku dajejo podlago za uvedbo šolske vzgoje, ki otroke spodbuja k spreminjanju spola in spolne usmerjenosti ter daje osebam, ki živijo v istospolnih razmerjih pravico, da odločajo o rojstvih otrok.

»Za kristjane, pa tudi vse ljudi, ki spoštujejo naravo ter razumejo potrebe otroka, je jasno, da je uvedba takih sprememb družinske zakonodaje neprimerna, škodljiva in nevarna,« je odločen Primc, ki ljudi poziva, da javno pokažejo svoje nestrinjanje s spremembami.

Aleš Primc, neutrudni borec za pravice otrok do očeta in matere. FOTO: Ivo Žajdela

Zakaj se udeležiti protesta: Ker otrok potrebuje skrbna in ljubeča mamo in očeta. Dve ženski ne moreta nadomestiti očeta in dva moška ne mame. Spoštujem naravo. Ne strinjam se s posvojitvami otrok v LGBTQIA+ razmerja. Sem proti, da otroke v šoli učijo, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost. Otroci naj živijo polno, srečno in raznovrstno otroštvo ter mladost. Naj se jih ne obremenjuje z razmišljanjem, katerega spola so. Država mora podpirati mame in očete in ne trditi, da je za otroka vseeno, če ima mamo in očeta.

Dejavno držo kristjanov pri zavzemanju za pravico otrok do očeta in matere in proti spreminjanju definicije zakonske zveze podpirajo tudi škofje.

Proti spremembam tudi slovenski škofje in drugi krščanski in muslimanski verski voditelji

Slovenska škofovska konferenca je julija letos sprejela stališče o spremembah družinske zakonodaje, ki so v globokem nasprotju tako z naravnim razumevanjem zakonske zveze, družine, očetovstva in materinstva kot tudi s slovensko zgodovino, kulturo in pravno tradicijo. »Ne nasprotujemo temu, da v Republiki Sloveniji zagotavljamo temeljne človekove pravice za vse državljane, vendar ne na račun pojmovanja zakonske zveze in temeljnih pravic otrok.«

Nasprotovanje oz. zaskrbljenost ob spreminjanju temeljnih konceptov naše družbe pa je v avgustu izrazil tudi Svet krščanskih cerkva skupaj z Islamsko skupnostjo v Sloveniji, ko so na vlado, državni zbor in državni svet naslovili skupno izjavo. V njej so zapisali, da je zaradi sprememb Družinskega zakonika ogrožen 53. člen slovenske ustave, ki določa, da država varuje družino, materinstvo, očetovstvo, otroke in mladino.

Proti posvojitvam otrok v istospolne skupnosti tudi politika in civilnodružbene organizacije

Spremembam na področju družine in uvajanja ideologije spola nasprotujejo tudi v SDS in NSi. V SDS so včeraj tej temi namenili tudi poslansko vprašanje premieru Golobu, ko so ga vprašali, zakaj vlada sprejema zakon, ki ga večina ne podpira in ga je že dvakrat zavrnila na referendumih.

Predstavniki civilnodružbenih organizacij Družinska pobuda, Združenje starih staršev in gibanje Pohod za življenje so svoje mnenje o spremembah podali na seji odbora delo, družino socialne zadeve in invalide v Državnem zboru 14. septembra. Na tej seji pa svojega mnenja ni mogel predstaviti tajnik Urada za družino pri Ljubljanski nadškofiji mag. Luka Mavrič.


O današnjem shodu bomo poročali na spletni strani Druzina.si, zato nas spremljajte še naprej. 





Nalaganje
Nazaj na vrh