Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Priročniki in vodniki

Čudovito ustvarjeni

Kako pripravimo otroke na zahtevna moralna vprašanja današnjega časa

Priročniki in vodniki

Čudovito ustvarjeni

Kako pripravimo otroke na zahtevna moralna vprašanja današnjega časa

Priročnik za starše in vzgojitelje, ki jim bo v pomoč pri pogovarjanju o življenjskih tematikah. Več
26,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Čudovito ustvarjeni
Čudovito ustvarjeni
26,90€

Lastnosti

Koda: 9789610408529
Avtor: Leila Miller
Avtor prevoda: Trent Horn
Založba: Družina
Leto izdaje: 2022
Število strani: 240
Vezava: trda
Mere: 153 x 228 mm

O izdelku

Generacijo nazaj, starši niso razmišljali, kako bodo svojemu devetletniku razložili, kaj je to transspolnost ali kaj bodo rekli najstniku, ker se v šoli norčujejo iz njega, ker zagovarja čistost pred poroko. Nekateri katoliški starši se sploh ne zavedajo, da je naša kultura izkrivila njihov moralni kompas, drugi pa sicer opazijo njene zmote, vendar ne vedo, kako naj jih razložijo otrokom.

Avtorja nudita staršem konkretne odgovore na to, kako govoriti o določeni temi. Pri tem izhajata iz naravnega prava in na otrokom prijazen način razložita, kako je prava pot za življenje zakoreninjena v tem, kako smo bili ustvarjeni. Božji načrt za človeško naravo je izhodišče za moralno življenje, ki ga lahko razume vsak otrok.

V knjigi so predstavljene naslednje teme: zunajzakonska spolnost, istospolna poroka, razveza, kontracepcija, splav, umetna oploditev, sramežljivost, pornografija, transspolnost, homoseksualnost.

Vsaka tema je predstavljena s tremi deli: prvi del razloži, kaj o določeni temi uči Katoliška cerkev, drugi del svetuje, kako se o določenem vprašanju pogovarjamo z otroki v predpubertetnem obdobju, tretji del opisuje, kako se o tem pogovarjamo z najstniki.

Leila Miller je mama osmih otrok in ima že tudi več vnukov. Že skoraj trideset let v praksi uporablja načela naravnega prava, da otroke in vnuke poučuje o veliki modrosti Cerkve glede moralnih vprašanj.

Trent Horn ima dva majhna sinova, že več kot desetletje raziskuje moralna vprašanja, se o njih v živo pogovarja z radijskimi poslušalci in jim ves čas pomaga razlagati katoliške nauke.

Podobni izdelek

Umirjena družina
Priročniki in vodniki
24,99€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh