Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bi nas moralo skrbeti za naše otroke?

Za vas piše:
M. P.
Objava: 31. 01. 2023 / 14:34
Oznake: Krščanstvo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.02.2023 / 07:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bi nas moralo skrbeti za naše otroke?
Mavrična zastava pred Ministrstvom za delo in družino. FOTO: Siniša Kanižaj

Bi nas moralo skrbeti za naše otroke?

Pred Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti plapola mavrična zastava kot simbol zmage LGBTQ aktivistov na področju, ki so si ga že dolgo želeli zavzeti: spremenjen družinski zakonik je danes začel veljati.

Zakonska zveza ni več življenjska skupnost moža in žene, pač pa dveh oseb in posvojitev otroka, nov družinski zakonik pa omogoča tudi posvojitev otroka istospolnemu paru. Po družinskem zakoniku lahko zakonca ali zunajzakonska partnerja skupaj posvojita otroka, lahko pa eden od njiju posvoji otroka svojega zakonca ali zunajzakonskega partnerja. Istospolni pari pa so povsem izenačeni s heterospolnimi pari tudi pri drugih posvojitvah otrok.  

Bi lahko istospolni par posvojil tudi vaše otroke?

O spremembah družinskega zakonika, kako je do tega prišlo in kakšne posledice bo to potegnilo za sabo, smo sproti poročali. Spremembe, ki so zdaj v veljavi, pa so resno zaskrbele številne starše. Tako med katoliškimi starši kroži pobuda, naj sklenejo oporoko, v kateri izrazita, komu želita zaupati svoje otroke v primeru, da bi življenje izgubila oba starša (npr. v prometni nesreči). V Koaliciji Za otroke gre starše spodbujajo, naj oporoko za vsak primer shranijo pri notarju, kjer se bo oporoka vpisala v Centralni register oporok. Starši lahko izrazijo svojo voljo glede osebe, ki se ji otrok zaupa v varstvo in vzgojo, sorodnika, ki se mu podeli starševska skrb, posvojitelja ali skrbnika. 

Kupi v trgovini

Čudovito ustvarjeni
Priročniki in vodniki
26,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh