Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Cigler Kralj: To je anti-družinski zakonik

Za vas piše:
M. P.
Objava: 01. 02. 2023 / 08:37
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.02.2023 / 13:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Janez Cigler Kralj: To je anti-družinski zakonik
Janez Cigler Kralj, poslanec in nekdanji minister za družino. FOTO: Siniša Kanižaj

Janez Cigler Kralj: To je anti-družinski zakonik

Kako komentira spremenjen družinski zakonik, ki je včeraj v polnosti stopil v veljavo, smo povprašali nekdanjega ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter poslanca v Državnem zboru iz vrst stranke Nova Slovenija, Janeza Ciglerja Kralja.

Janez Cigler Kralj je že kot kandidat za predsednika države bil zelo jasen glede sprememb družinskega zakonika. Že med kampanjo se je do spremembe definicije zakonske zveze in posvojitev otrok v istospolne skupnosti opredelil. Sedaj opravlja delo poslanca v Državnem zboru. Povedal je:  "V resnici je to anti-družinski zakonik. Pravica odraslih do posvojitve otrok ne obstaja. Ima pa otrok pravico, da je posvojen v najboljši približek idealne družine. To pa je skupnost prisotne matere in prisotnega očeta."

Mavrična zastava je včeraj zaplapolala pred Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. FOTO: Siniša Kanižaj

Obsoja dejstvo, da je stranka Levica skupaj z ostalimi strankami trenutne koalicije "preprečila javno razpravo, ignorirala dva družinska referenduma in vsa opozorila stroke ter šla po hitrem postopku v spremembo. Kljub temu, da je bil položaj istospolnih ustrezno urejen. Namesto, da bi se vlada posvetila ustavni dolžnosti, da 'varuje družino, materinstvo, očetovstvo, otroke in mladino ter ustvarja za to varstvo potrebne razmere,' se ukvarja z razvrednotenjem vrednot. Kar se bo čutilo v še več stiskah in težavah v prihodnosti." 

Cigler Kralj poudarja, da je trenutna realnost spodbuda vsem zakoncem, staršem in starim staršem, da so še bolj prisotni pri svojih otrocih in jih z vzgojo vodijo k odgovorni samostojnosti in odraslosti.

Preberite še: Bi nas moralo skrbeti za naše otroke?


Kupi v trgovini

Čudovito ustvarjeni
Priročniki in vodniki
26,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh