Zapri
Iskanje

Cvetoča jesen Vranskih rož'c

Za vas piše:
K. C.
Objava: 28. 10. 2019 / 08:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.11.2019 / 05:56
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Cvetoča jesen Vranskih rož'c

Vranske rož'ce namreč vabijo na šesto vseslovensko razstavo rož iz papirja, ki bo 16. in 17. novembra.

Medtem ko se poslavljamo od bujnih naravnih cvetov in se pripravljamo na zimsko idilo, na Vranskem pripravljajo prav posebno razstavo, na kateri se boste lahko nagledali cvetja in našli kakšno idejo za ustvarjanje v zimskih večerih.

Vseslovenska razstava rož iz papirja

Vranske rož'ce namreč vabijo na šesto vseslovensko razstavo rož iz papirja. Rezervirajte si soboto in nedeljo, 16. in 17. novembra. Razstava, na kateri se bo s tisoči cvetov predstavilo okrog sto razstavljavcev, ki po Sloveniji ohranjajo dediščino izdelave suhega cvetja, bo brezplačno na ogled od 10. do 18. ure v Športni dvorani Vransko.


V sekciji Vranske rož'ce se pod okriljem Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje vsak teden zbirajo ženske, ki negujejo dolgoletno neprekinjeno tradicijo izdelave rož iz papirja in tako ohranjajo kulturno dediščino. Vsako leto se naučijo izdelovati nekaj novih cvetov. Letos so se osredotočile na jesenske rože in obljubljajo, da bo vranska jesen cvetoča.

Rože iz papirja izdelujejo tudi po drugih krajih naše domovine, vendar se izdelava razlikuje od pokrajine do pokrajine. Pestrost papirnatih cvetov, ki nastajajo pod pridnimi prsti ustvarjalcev in v katerih se skrivajo različne tehnike ter ure in ure izdelave, lahko vsako poldrugo leto ljubitelji rož občudujejo na razstavi na Vranskem.

Ogled Vranskih znamenitosti

V spremljevalnem programu (prijave zbirajo do sobote, 16. 11., do 12. ure) si bo mogoče ogledati tudi Schwentnerjevo hišo, gasilsko zbirko, poligon AMZS CVV Vransko, jamo Vetrnico, muzej motociklov Grom, mlajši se bodo v jami Škadavnica lahko spustili po jekleni vrvi, po Vranskem pa je organiziran voden ogled kraja.Organizator razstave je Univerza za tretje življenjsko obdobje Vransko, pokrovitelj dogodka pa Občina Vransko.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh