Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cvetoče modro poletje

Objava: 07. 04. 2022 / 16:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.04.2022 / 16:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cvetoče modro poletje
FOTO: Branka Urbanija Juvančič

Cvetoče modro poletje

Vsako leto, ko pride čas zasajanja cvetličnih korit, se ljubitelji sprašujemo, kaj posaditi na balkone, da bodo nekaj posebnega. Letošnji modro vijolični odtenki iz modne industrije so se hitro pomešali med vrtnarske trende in napovedujejo cvetje za novo sezono. V cvetočih zasaditvah jih bomo lahko občudovali na balkonih, terasah in v cvetličnih loncih. Čeprav bi si mislili, da je to nemogoča barvna izbira, je v asortimentu kar nekaj čudovitih lepotic. Barva, ki je na prvi pogled zelo dolgočasna, se bo lepo ujemala skoraj z vsemi barvami fasad.

Na fotografiji je primer cvetlične zasaditve v moderni barvi, ki razbija monotonost z raznolikostjo in velikostjo cvetov.

Na levi je vsestransko uporabna in nezahtevna Verbena 'Twister Deep Purple'. Pod njo se preveša po medu dišeči grobeljnik Lobularia maritima 'Princes in Purple'. Sredino cvetlične zasaditve zapolnjuje sivka Lavandula angustifolia 'Hidcote Blue', ki bo s svojim vonjem zagotovo odganjala mrčes. Ob njej je priljubljena in za nego enostavna avstralska marjetica Brachyscome multifida 'Violet'.

Če vam je letošnji barvni izbor všeč, ga boste našli še pri zvezdasti lavretiji, streptokarpusu, visečemu slaku, petuniji, vanilijevki, salviji, ageratumu, bakopi, številnih salvijah, surfinijah in milijonzvončkih.

Na srečo se bodo vsi modri cvetovi lepo ujemali tudi z ostalim barvitim balkonskim cvetjem. Tako bodo zasaditve modne tudi, če bo v njih le toliko modre, da bo popestrila zasaditev.

Kupi v trgovini

Vrtnarimo z dušo
Dom in vrt
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh