Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Da bi bili ljudje srca in dobro unovčili darove uma

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 10. 2020 / 08:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.10.2020 / 19:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Da bi bili ljudje srca in dobro unovčili darove uma

Da bi bili ljudje srca in dobro unovčili darove uma

V univerzitetnih mestih sv. maše ob začetku akademskega leta, v Ljubljani že danes.

Fotografija z maše ob začetku akademskega leta je arhivska. FOTO: Tatjana Splichal

Ob začetku akademskega leta 2020/21 bodo v slovenskih univerzitetnih mestih, torej v Ljubljani, Mariboru in Novem mestu, potekale svete maše v čast Svetemu Duhu, pri katerih bodo navzoči prosili blagoslova za novo akademsko leto (v spremenjenih razmerah), za študij in učenje ter za medsebojne odnose, pa tudi razvedrilo in prosti čas.

Najprej bodo sveto mašo za blagoslov leta izpeljali v ljubljanski nadškofiji. Danes, v torek, 13. oktobra 2020, jo bo ob 18.30 v ljubljanski stolnici daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, ki je tudi veliki kancler Teološke fakultete. Vabljeni študentje in zaposleni v visokošolskih ustanovah.

»Da bi v tem letu iskali možnosti za rast v vseh dimenzijah človekovega življenja: intelektualni, čustveni, socialni, duhovni … Človek je lahko osebnostno izpolnjen le takrat, kadar skrbi za uravnotežen razvoj vseh dimenzij in plasti življenja in nobene ne zapostavlja ali celo zanika,« vabijo s Teološke fakultete.

V četrtek v Novem mestu, prihodnjo sredo v Mariboru

V novomeški stolnici bo mašo v četrtek, 15. oktobra, ob 19. uri daroval tamkajšnji škof msgr. Andrej Glavan, nazadnje pa bodo sveto maši v sredo, 21. oktobra, ob 19. uri izvedli še v mariborski stolnici.

»Dragi študentke in študenti, želim vam, da ne bi pozabili na vašo celostno rast, da boste ljudje srca, kot bi rekel naš blaženi Slomšek, da boste dobro unovčili darove uma in se s tem pripravili na vaš poklic, po drugi strani pa da boste zoreli v zrele, samostojne in odgovorne osebnosti, da boste jutri v naši družbi lahko prevzemali mesta in naloge, ki bodo nam vsem v skupno dobro,« je pri lanski maši ob začetku akademskega leta v pridigi izpostavil mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh