Zapri
Iskanje

Da bo korak v šolo vesel

Jožica Ličen
Za vas piše:
Jožica Ličen
Objava: 02. 09. 2019 / 13:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2019 / 05:45
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Da bo korak v šolo vesel

Akcija Škofijske karitas Koper za pomoč šolarjem Da bo korak v šolo vesel.

V mreži Škofijske karitas Koper že desetletja vodijo akcijo za pomoč šolarjem s podnaslovom Da bo korak v šolo vesel, ki je del vseslovenske akcije Otroci nas potrebujejo.

V letošnjem poletju je pomočs šolskimi potrebščinami prejelo 771 družin s 1.581 šolarji. Poleg zvezkov in drugih zbranih šolskih potrebščin so sodelavci Škofijske karitas Koper po terenu razdelili 1.096 bonov za nakup potrebščin v knjigarni ter sredstva iz Posvojitve na razdaljo. Skupna vrednost finančne in materialne pomoči šolarjem znaša 57.625 Eur. 

Na podlagi izkušenj in poznavanja potreb po Župnijskih, Dekanijskih in Območnih karitas na ozemlju Škofije Koper so pomoč zbiranja in razdeljevanja pomoči letos načrtovali že konec maja. Večino pomoči je bilo razdeljene v Centrih karitas, ki jih je širom koprske škofije 13, in sicer: Bovec, Tolmin, Nova Gorica, Grgar, Ajdovščina, Idrija, Postojna, Pivka, Sežana, Ilirska Bistrica, Koper, Portorož in Izola. Pri Karitas se zavedajo, da je potrebno staršem dati pomoč že v začetku počitnic, da lahko načrtujejo izdatke za šolske potrebščine svojih otrok. Večina pomoči je bila razdeljena ob materialni pomoči s hrano, saj je bilo v vseh naštetih Centrih karitas letos že razdeljene 160 ton hrane družinam in posameznikom, kjer je tudi veliko otrok. V primeru, da družine ne prejemajo pomoči v hrani, so pa potrebe pred začetkom šolskega leta velike, jim to pomoč sodelavci Župnijske karitas nesejo na dom ali pa jih povabijo v pristojni Center karitas.

To pa ni edina oblika pomoči šolarjem, saj se je počitniških dejavnosti v Portorožu in Soči udeležilo več kot 150 otrok in mladih. S septembrom ponovno odpira vrata program Popoldan na cesti, ki deluje na 10 lokacijah s 110 mladimi prostovoljci in strokovnimi sodelavci, ki pomagajo skozi vse šolsko leto, najmanj enkrat na teden, skoraj 300 otrokom pri učnih težavah in organiziranemu preživljanju prostega časa. Letos načrtujejo širitev tovrstne pomoči, saj je prošenj s strani staršev in tudi osnovnih šol veliko. 

Foto: Tatjana Splichal

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Drugi priročniki
1,50€ Poglej izdelek: Življenjske težave
Nalaganje
Nazaj na vrh