Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dajemo naprej 2022: Daj nam žive vode

Za vas piše:
M. B.
Objava: 26. 09. 2022 / 10:28
Oznake: Škof
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2022 / 10:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dajemo naprej 2022: Daj nam žive vode
Srečanje je potekalo v Radencih. FOTO: Arhiv DiŽ

Dajemo naprej 2022: Daj nam žive vode

Več kot 100 voditeljskih parov, pričevalcev in govorniških parov iz vse Slovenije se je zbralo na vsakoletnem srečanju Družine in življenja pod geslom »Dajemo naprej«.

Skozi nagovore, slavljenje, podelitve v malih skupinah in ob obhajanju svete maše so se minuli konec tedna napajali pri studencih žive vode, ki jo pri opravljanju njihovega poslanstva še kako potrebujejo.

Mi smo glas Boga v tem svetu

V soboto so se skupaj z Alešem Čerinom spraševali, kaj moramo narediti, da bodo v naših družinah rasli Danijeli. Opozoril je na znamenja časov, zmedenost in izprijenost, boje in delitve v družbi in Cerkvi. Tudi kristjani živimo v nasprotju s Kristusovo zapovedjo: »Po tem bodo vsi spoznali, da ste moji učenci, če boste med seboj imeli ljubezen.« Ne poslušamo prerokov, hkrati pa prerokov tudi manjka. Preroška služba nam je bila dana pri krstu. »Zbrane je vprašal, ali se zavedamo, da smo mi glas Boga v tem svetu, da mi prevajamo govorico Boga in nas spodbudil, da razmislimo, kako konkretno bi se jaz, midva kot zakonca, naša družina, naša zakonska skupina, naša regija, naš DiŽ lahko vključili v Božje načrte,« pravi Marjeta Bec iz Družine in Življenja.

Voditelj Družine in Življenja Benjamin Siter. FOTO: Arhiv DiŽ

Voditelj Družine in Življenja Benjamin Siter je govoril o hrepenenju, ki ga ima vsak od nas. To je hrepenenje po Božjem, po večnosti, po presežnem. Ali znamo to hrepenenje usmeriti prav? Predstavil je svojo zgodbo, kako je sprejel osebno odločitev za Boga. Pri tem je imel veliko vlogo njegov prijatelj Dale McFerron, ki je Benjamina mentorsko spremljal skozi več desetletij, tokrat pa se ja navzočim parom pridružil preko Zoom povezave in jih poučil o tem, kako biti namenoma pozoren na zgodbe Božjih dotikov v njihovih in življenjih zakonskih parov, ki so jim zaupani v zakonskih skupinah. 

Izmenjava izkušenj

Na ločenih srečanjih so se z Mojco Nuč, ki je odgovorna za zakonske skupine, srečali voditelji zakonskih skupin, govorniški in pričevalski pari pa so si podelili, s kakšnim duhovnim bojem se soočajo, ko se pripravljajo na seminarje in pričevanja.

Sobotni dan so zaključili s sveto mašo, ki jo je zanje daroval Peter Pučnik, ter z glasbeno zabavnim večerom, na katerem so preizkusili svoje znanje na kvizu iz Svetega pisma, skupaj zapeli in zaplesali.

Zakonca Vilma in Dani Siter. FOTO: Arhiv DiŽ

Temelj je Kristus

V nedeljo sta jih najprej nagovorila Dani in Vilma Siter, ki sta poudarila, da je njihov temelj, na katerem gradijo, Kristus. Zahvalila sta se vsem, da so pretočni za Božjo milost, da se dajejo na razpolago in delajo za Gospoda, pri čemer ne smejo nikoli pozabiti na redno druženje z Gospodom ob branju in premišljevanju Božje besede. Kajti Božja beseda deluje!


Srečanje »Dajemo naprej 2022« so sklenili s sveto mašo v radenski cerkvi, ki jo je daroval murskosoboški škof Peter Štumpf. Ta je v pridigi poudaril, da je škof Slomšek že pred 170 leti vedel, da so družine rešitev za Evropo. Zahvalil se je zakoncem, da služijo drug drugemu in Cerkvi s tem, da vztrajajo v poglobitvi vere in gradnji odnosov.

Kupi v trgovini

Akcija
Svetost zakona
Družina in vzgoja
24,90€ 19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh