Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Dajte jim vi jesti: Evharistija v katehetovem življenju'

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 01. 02. 2010 / 08:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Dajte jim vi jesti: Evharistija v katehetovem življenju'

Slovenski katehetski urad v mesecu februarju pripravlja 40. katehetski simpozij, ki je letos povezan z evharističnim letom in s pripravo na slovenski evharistični kongres

Slovenski katehetski urad (SKU) pripravlja katehetski simpozij z naslovom Dajte jim vi jesti: Evharistija v katehetovem življenju, ki bo od 7. do 12. februarja 2010 potekal v Celju pri Sv. Jožefu, od 14. do 19. februarja 2010 na Mirenskem gradu, v skrajšanih različicah pa tudi od 22. do 24. februarja 2010 v Domu duhovnosti v Kančevcih in od 7. do 10. marca 2010 v Oazi miru na Ljubelju. Voditelji simpozija bodo Slavko Rebec na Mirenskem gradu, Miha Herman v Celju, dr. Marija Sraka v Kančevcih, Vlado Pečnik in dr. Tadej Stegu pa na Ljubelju.

Katehetski simpozij, ki bo letos potekal štirideseto leto zapored, je namenjen rednemu usposabljanju in izobraževanju katehetov, katehistov in katehistinj. Program simpozija se vsako leto sooča s konkretnimi izzivi časa in odgovarja na katehetske izzive. Odzivi udeležencev kažejo, da pridobljena spoznanja in izkušnje uspešno uporabljajo pri praktičnem poučevanju verouka.

Na tokratnem simpoziju se bodo v dopoldanskem delu zvrstila predavanja, ki bodo skušala poživiti katehetov osebni odnos do evharistije in ga spodbuditi k pristnemu življenju iz nje. Popoldanski del bo namenjen delavnicam, ki se bodo osredotočile na načine uvajanja v slavljenje in čaščenje, razlago in razumevanje posameznih delov sv. maše ter izpopolnjevanje katehetskih sodelavcev. Čas bo namenjen tudi izmenjavi izkušenj in druženju. Osrednje praznovanje ob 40. obletnici katehetskih simpozijev bo v četrtek, 18. februarja 2010, ob 18.30 na Mirenskem gradu.

Predavatelji in naslovi predavanj:

– mag. p. Tomaž Podobnik DJ: Prepoznala sta ga po lomljenju kruha …,

– mag. p. Branko Cestnik CMF: Mala pred-evharistična pedagogika,

– nadškof dr. Marjan Turnšek: Evharistični katehet,

– mag. Janez Oberstar: Evharistija, uresničevanje skrivnosti našega odrešenja;

– mag. s. Magda Burger ND: Po njihovih sadovih jih boste spoznali.

Dnevni red simpozija in dodatne informacije dobite na sedežu Slovenskega katehetskega urada, Poljanska cesta 2, 1000 Ljubljana; tel.: 01/434–72–88, e-pošta: sku@rkc.si; spletna stran http://sku.rkc.si/.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh