Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dan družabnosti in razvedrila za duhovnike koprske škofije

Za vas pišejo:
L. M., Spletno uredništvo
Objava: 30. 08. 2023 / 12:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.08.2023 / 13:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dan družabnosti in razvedrila za duhovnike koprske škofije
Pri molitvi dnevne molitvene ure ter ob spremljavi orgel smo v cerkvi zapeli še psalme. FOTO: Janez Jurij Arnež

Dan družabnosti in razvedrila za duhovnike koprske škofije

Duhovniki in bogoslovci koprske škofije se že vrsto let dobivamo na nekakšnem »sindikalnem« dnevu v eni od naših dekanij.

Letos smo se na dnevu družabnosti in razvedrila konec avgusta zbrali v ilirskobistriški dekaniji, na njenem robu in meji s postojnsko, v Knežaku. Petinštirideset udeležencev nas je s pomočjo domačih gasilcev pravilno parkiralo vozila, nato pa smo se zbrali v cerkvi pri molitvi dnevne molitvene ure ter ob spremljavi orgel zapeli še psalme.

FOTO: Janez Jurij Arnež

Nato nas je ob dnevni Božji besedi najprej nagovoril škof Jurij, domači župnik pa je na kratko predstavil dekanijo in župnijo. Pred cerkvijo smo se okrepčali in nato odšli nekateri z zagorskim župnikom Nikom na razgleden in zgodovinsko zanimiv Šilentabor, drugi s trnovskim župnikom Stankom na ogled Kraljevih cerkvenih poslikav na Bistriškem; bolj iskri in mladi so se odpravili proti Snežniku s kolesi; spet drugi so vse pričakali na Mašunu ob kartah ali v pogovoru.

FOTO: Janez Jurij Arnež

Tam smo imeli skupno kosilo in ob majhnih omizjih je tekel pogovor v pozno popoldne. Ko smo odhajali na različne konce naše škofije, smo v sebi čutili, da je lepo, če bratje kdaj pridejo skupaj, zmolijo in še kakšno rečejo. Pa na svidenje prihodnje leto, če ne prej!

FOTO: Janez Jurij Arnež

Kupi v trgovini

birma
Gangster ali duhovnik?
Za mladino
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh