Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dan duhovniškega posvečenja v ljubljanski in mariborski metropoliji

Za vas piše:
Radio Vatikan/M.Š.
Objava: 13. 06. 2012 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dan duhovniškega posvečenja v ljubljanski in mariborski metropoliji

Duhovniki se na ta dan Bogu zahvalijo za dar duhovniškega posvečenja in prosijo za milost stanovitnosti v prihodnje.

V Cerkvi na Slovenskem danes poteka Dies sanctificationis oziroma dan duhovniškega posvečenja. Program je posebej pripravljen za duhovnike in škofe ljubljanske oz. mariborske metropolije. Msgr. Anton Markelj, generalni vikar ljubljanske nadškofije, je v pogovoru za Radio Vatikan predstavil pomen obhajanja dneva posvečenja in njegov potek v Ljubljani.

Duhovniki in škofje ljubljanske metropolije so se danes dopoldan zbrali v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja, kjer so se Bogu zahvalili za dar duhovniškega posvečenja in prosili za milost stanovitnosti v prihodnje. Opoldansko slovesno somaševanje bo vodil nadškof dr. Anton Stres, ki je za to priložnost pripravil tudi nagovor.

Dan duhovniškega posvečenja v mariborski metropoliji je za Radio Vatikan predstavil msgr. Jože Kužnik, kancler celjske škofije. Duhovniki mariborske metropolije so se danes zbrali v župnijski cerkvi Sv. Duha v Celju, da bi se skupaj spomnili svojega duhovniškega posvečenja in obnovili svojo pripadnost Kristusu in Cerkvi. Gost tokratnega srečanja je jezuit p. Marko Ivan Rupnik iz Rima, ki bo sobratom duhovnikom iz svojih bogatih izkušenj duhovnega življenja pomagal osmisliti novo evangelizacijo in jim dal napotke, kako jo uresničevati v vsakdanjem življenju.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh