Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dan hvaležnosti na festivalu v Stični

Za vas piše:
David Ahačič
Objava: 23. 09. 2015 / 09:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dan hvaležnosti na festivalu v Stični

Nagradna igra založbe Družina s knjigo Zvezda sredi neba.

Knjižno uredništvo Družine je na festivalu mladih v Stični v soboto, 19. septembra, predstavljalo knjigo Zvezda sredi neba italijanske najstnice Giuliae Gabrieli, ki je leta 2011 pri 14. letih umrla zaradi rakastega obolenja. Mlado, nadarjeno običajno dekle se je pogumno spopadlo z boleznijo in s svojo radostjo navdihovalo tudi druge okrog sebe. Vzljubili so jo zdravniki, ki jih je morala sama tolažiti, ko so ji znova odkrili tumor. Kljub bolezni je obiskovala »šolo v pižami« za bolne otroke, v kateri so se med učenci in učitelji spletle pristne prijateljske vezi.



Med zgledi, ki nam jih je zapustila pogumna deklica, je zlasti zgled hvaležnosti. Nikoli se ne smemo nehati ali celo pozabiti zahvaljevati ljudem, ki z nami delijo življenjske poti, in Bogu.



V tem duhu smo pripravili tudi nagradno igro za obiskovalce festivala, ki je zahtevala zgolj to, da so mladi premislili, za kaj so ta dan posebej hvaležni, in se tudi javno zahvalili s fotografijo. Vse fotografije so dosegljive na FB profilu Družina.si. Med sodelujočimi bomo izžrebali 5 dobitnikov izvoda knjige Zvezda sredi neba, njihova imena bodo objavljena v prihodnji številki revije #Najst.

Hvala vsem mladim za vaše nasmehe in hvaležnost!

Foto: Tatjana Splichal in Jerica Jerman

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh