Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dan molitve in posta za mir

Za vas piše:
A. R.
Objava: 02. 03. 2022 / 07:11
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2022 / 09:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dan molitve in posta za mir
Svet združen v molitvi in postu za mir v Ukrajini. FOTO: Tatjana Splichal

Dan molitve in posta za mir

Na pobudo Svetega očeta smo danes na pepelnično sredo povabljeni k molitvi in postu za mir v Ukrajini. Zvečer bodo po slovenskih cerkvah zadoneli tudi zvonovi.

Tudi ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore je poudaril, da »so v tem trenutku negotovosti in preizkušnje vsi državni voditelji dolžni storiti vse, da ustavijo nasilje v Ukrajini; vsi verniki pa moramo okrepiti molitev za mir in tamkajšnje prebivalce.«

Prošnje pri maši

Zore je duhovnike povabil, da med prošnjami vernikov dodajo dve posebni prošnji za mir v Ukrajini:

Gospod Bog, Knez miru, pomiri sovraštvo in odpravi krivice, ki vladajo med narodi, da bosta po vsem svetu vladala mir in pravičnost.

Gospod Bog, Knez miru, prosimo te za mir v Ukrajini. Vse prebivalce Ukrajine še posebej obvaruj vojnih grozot in slehernega nasilja. 

Po sveti maši se lahko doda molitev Pod tvoje varstvo pribežimo in molitev papeža Leona XIII. k svetemu nadangelu Mihaelu. V knjigi Razodetja sv. nadangel Mihael nastopa v simboličnem videnju kot voditelj angelov, ki v silovitem boju s satanom in njegovimi angeli dosežejo sijajno zmago (Raz 12,7-18). Z molitvijo kličimo na pomoč sv. Mihaela kot zavetnika vesoljne Cerkve ter zavetnika Kijeva, glavnega mesta Ukrajine, v boju zoper zalezovanje hudobnih duhov:

Sveti nadangel Mihael,
brani nas v boju,
bodi nam v pomoč zoper zlobnost
in zalezovanje hudobnega duha.
Ukroti naj ga vsemogočni Bog,
ponižno zato prosimo.
In ti vodnik nebeške vojske,
satana in druge hudobne duhove,
ki hodijo po svetu v pogubo duš,
z Božjo pomočjo v pekel pahni.

Amen.

Molitev v sedmih jezikih

Člani in članice svetovne Vincencijanske družine se bodo k molitvi zbrali ob 8. uri. Molitev na priprošnjo blažene sestre Marte Wiecke bo potekala v sedmih jezikih – v angleščini, španščini, francoščini, portugalščini, italijanščini, poljščini in ukrajinščini.

Glede na jezik se bodo srečali na sedmih YouTube kanalih. Posnetki bodo tam ostali, zato se lahko vsak molitvi »pridruži« tudi kasneje, so sporočili.

Molitev v Slovenščini

Gospod Bog, sestro Marto Wiecko si poklical v Družbo hčera krščanske ljubezni, da je sledila tvojemu Sinu in mu služila v ubogih in bolnih.

Pokorna tvojemu klicu je hodila po poti vincencijanskega poklica in se popolnoma posvetila služenju, dokler ni dala svojega življenja za bližnjega.

Zahvaljujemo se ti za vse, kar si storil v življenju svoje služabnice.

Po njeni priprošnji te prósimo, Gospod, izkaži nam moč svoje ljubezni in nam podéli milost, za katero te ponižno in zaupno prósimo,

če je v skladu s tvojo voljo –

ZA MIR V UKRAJINI

Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Oče naš ... Zdrava Marija ... Slava Očetu ...

O Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Za mir s pritrkavanjem

S prošnjo za mir se bodo nocoj po slovenskih cerkvah oglasili tudi zvonovi. Zavod Slovenski pritrkovalci slovenske župnije vabi, da ob 19. uri po cerkvah zvonovi 5 minut zvonijo in tako vabijo vernike k molitvi.

Med zvonjenjem se lahko zmoli desetka rožnega venca s skrivnostjo »ki je za nas krvavi pot potil« ter molitvijo »O Jezus odpusti nam …«. Lahko se doda še vzklik »Kuge, lakote in vojne – rešin nas o Gospod.«

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh