Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Zore vabi k molitvi za mir

Za vas piše:
M. M.
Objava: 25. 02. 2022 / 19:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.02.2022 / 19:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Zore vabi k molitvi za mir
FOTO: Tatjana Splichal

Nadškof Zore vabi k molitvi za mir

Tudi ljubljanski nadškof in predsednik Slovenske škofovske konference Stanislav Zore z zaskrbljenostjo spremlja vojno v Ukrajini, zato vabi vse slovenske katoličane, da molijo za mir.

»V tem trenutku negotovosti in preizkušnje so vsi državni voditelji dolžni storiti vse, da ustavijo nasilje v Ukrajini; vsi verniki pa moramo okrepiti molitev za mir in tamkajšnje prebivalce,« je poudaril Zore.

V nedeljo maša za mir in parvičnost

Nadškof Zore je povabil duhovnike, da to nedeljo darujejo maše za mir in pravičnost (RM str. 795) in jih pozval, naj vernike povabijo k molitvi za mir ter med prošnjami vernikov dodajo dve posebni prošnji:

  • Gospod Bog, Knez miru, pomiri sovraštvo in odpravi krivice, ki vladajo med narodi, da bosta po vsem svetu vladala mir in pravičnost.
  • Gospod Bog, Knez miru, prosimo te za mir v Ukrajini. Vse prebivalce Ukrajine še posebej obvaruj vojnih grozot in slehernega nasilja.


»Prav tako vabim duhovnike, redovnike in redovnice ter vernike, da molijo rožni venec in litanije Matere Božje za mir v Ukrajini«, je še zapisal ljubljanski nadškof ter povabil Slovenke in Slovence, da se na pepelnično sredo pridružijo pobudi papeža Frančiška, ki je naslednjo sredo (2. marec 2022) razglasil za poseben dan molitve in posta za mir.


Nalaganje
Nazaj na vrh