Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dan Slomškove ustanove

Objava: 17. 03. 2009 / 09:31
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dan Slomškove ustanove

Radio Ognjišče bo jutri, 18. marca, že tradicionalno v sodelovanju s Slomškovo ustanovo pripravilo DAN SLOMŠKOVE USTANOVE. Z njim želijo zbrati sredstva za dijake iz socialno šibkejših družin. Program Radia Ognjišče bo tako ves dan potekal iz škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru. V tem času bodo lahko poslušalci poklicali na brezplačno številko 080 35 88, kjer bodo lahko povedali svoje podatke in višino zneska, ki ga želijo podariti Slomškovi ustanovi za dijake iz socialno šibkejših družin.

Direktor zavoda Antona M. Slomška in predsednik uprave Slomškove ustanove Ivan Štuhec je ob tem povedal, da je ključni pomen in cilj celotnega sredinega dogajanja zbiranje sredstev za Slomškovo ustanovo, ki je vseslovenska fundacija in že skoraj 10 let podpira dijake iz socialno šibkejših družin, ki so vpisani na katoliške gimnazije. V letih, ko je fundacija imela dovolj sredstev, je podpirala tudi dijake drugih gimnazij in študente. Prenos iz škofijske gimnazije Antona Martina Slomška bodo na Radiu Ognjišče sklenili zvečer ob 19. uri s prenosom koncerta, ki ga pripravljajo dijaki vseh štirih katoliških gimnazij.

Kaj je Slomškova ustanova?

V želji, da bi omogočili šolanje vsem dijakom, ki se želijo izobraževati na kateri izmed štirih katoliških gimnazij, so škofije, katoliške gimnazije, cerkvene založniške in medijske ustanove (med njimi tudi Založba Družina) ter ustanovi iz Krekove dediščine združile svoje moči in se leta 2000 povezale v Slomškovo ustanovo. Njen prvi namen je po zgledu Antona Martina Slomška trajno podpirati vzgojo in izobraževanje mladih rodov, zato podpira socialno šibke družine dijakov katoliških vzgojno-izobraževalnih srednješolskih ustanov, njen širši namen pa je razdeljevanje denarne pomoči tudi drugim dijakom ter študentom za diplomski in podiplomski študij.

Pogovor z dr. Ivanom Štuhecem, o delovanju Slomškove ustanove

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh