Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dan solidarnosti v Mozirju [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 15. 08. 2023 / 07:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.08.2023 / 09:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dan solidarnosti v Mozirju [FOTO]
V Mozirju so prostovoljci v 11 dneh opravili okoli 30.000 delovnih ur. FOTO: Jože Potrpin

Dan solidarnosti v Mozirju [FOTO]

Zgornjo Savinjsko dolino so prizadele najhujše poplave, ki so jih doživele tukaj živeče generacije.

V občini Mozirje od prvega dne vodijo delo na terenu gasilke in gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Mozirje. S pomočjo drugih gasilskih društev, krajanov in drugih prostovoljcev z vseh koncev Slovenije so opravili glavnino del v občini: v 11 dneh okoli 30.000 delovnih ur.

V ponedeljek, 14. avgusta, so Mozirčani medse sprejeli okoli 700 prostovoljcev. FOTO: Jože Potrpin

V ponedeljek, 14. avgusta, ko je bil dan solidarnosti, so v Mozirju še zadnjič sprejeli pomoč vseh, ki so to želeli. Povpraševanje je bilo izredno, zato so zaradi logističnih težav morali prijave zapreti. Medse so sprejeli okoli 700 prostovoljcev, ki so pomagali čistiti tudi njihove sprehajalne poti, travnike in druge kmetijske površine, ob tem pomagali tistim, ki potrebujejo še nekaj dodatne pomoči pri urejanju svojih hiš in okolice.

Akcijo »Očistimo Mozirje!« so organizirali po principu uspešnih akcij »Očistimo Slovenijo!«, kar pomeni, da so organizirane ekipe s koordinatorji poslali na vse konce občine.

Organizirali so akcijo »Očistimo Mozirje!« po principu uspešnih akcij »Očistimo Slovenijo!«, kar pomeni, da so organizirane ekipe s koordinatorji poslali na vse konce občine.

Občina Mozirje je bila v poplavah, ki so se zgodile v petek, 4. avgusta, ena od najbolj prizadetih občin. FOTO: Jože Potrpin

Občina Mozirje je bila v poplavah, ki so se zgodile v petek, 4. avgusta, sicer ena od najbolj prizadetih občin. Po prvih, neuradnih podatkih je bilo poplavljenih preko 330 stanovanjskih objektov, preseljenih je bilo 36 občanov, sprožilo se je 30 plazov, 15 km lokalnih cest je uničenih, uničene so napeljave in druga javna infrastruktura. Sanacija bo dolgotrajna in obsežna.

To je bila tudi zadnja prostovoljna akcija, s katero so želeli pokazati, da zmoremo stopiti skupaj, hkrati pa izraziti hvaležnost vsem prostovoljcem, ki so jim pomagali v zadnjih dneh. Solidarnost v teh dneh je bila brezmejna!

Mozirčani želijo Sloveniji pa tudi tujini izreči iskrena »Hvala!«

Sloveniji pa tudi tujini želijo izreči iskrena »Hvala!«

Posebej novinarjem za dosedanje poročanje. Le-ti so tudi tokrat prisluhnili zgodbam in pričevanjem gasilcev, prostovoljcev, poplavljenih podjetnikov, zasebnikov, herojev, se srečali s predstavniki in prebivalci tudi drugih občin Zgornje Savinjske doline.

Mozirčani si želijo le, da njihovi kraji po vrhuncu prostovoljske pomoči ne bodo pozabljeni tudi v prihodnjih – za marsikoga še težjih časih. FOTO: Jože Potrpin

Tukajšnji prebivalci pa si želijo le, da njihovi kraji po vrhuncu prostovoljske pomoči ne bodo pozabljeni tudi v prihodnjih – za marsikoga še težjih časih.

Nalaganje
Nazaj na vrh