Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dan za Magnificat na Ptujski Gori

Za vas piše:
K. C.
Objava: 15. 04. 2019 / 09:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2019 / 11:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dan za Magnificat na Ptujski Gori

Dan za Magnificat na Ptujski Gori

Ta konec tedna vas vabimo na 6. dan za Magnificat, ki bo v soboto, 1. junija, ob 9.30 uri pri Mariji Zavetnici na Ptujski Gori.

Uredništvo revije Magnificat vabi na 6. dan za Magnificat, ki bo letos 1. junija ob 9.30 uri pri Mariji Zavetnici na Ptujski Gori.

Pozdravnim besedam in nagovoru gostov, med katerimi bo tudi direktor Magnificatove družine na svetovni ravni Romain Lize, bo sledilo predavanje Marka Rijavca, župnika v Idriji, ki za revijo že več let pripravlja razlage psalmov. Ob 14. uri bodo udeleženci lahko izbirali med petimi različnimi delavnicami in se seznanili z zgodovino Ptujske Gore. Mašo bo daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl, ki bo spregovoril o pomenu zvestobe v molitvi. Srečanje bodo sklenili s slovesnimi večernicami, pri katerih bo sodeloval MePZ Magnificat.



Posebnost letošnjega Dneva za Magnificat bo tudi peš romanje iz Cirkovc; romarji, ki to želijo, bodo lahko prehodili 5 kilometrov in se pridružili tistim romarjem, ki bodo na srečanje prišli z avtobusi ali avtomobili. Vabljeni, da Dnevu za Magnificat pridružite vaše župnijsko romanje.

Več o prorgramu, prijavah in prevozu si preberite v koledarju.

Povezani v molitvi z Magnificatom

"Tudi s temi dnevi, ki so se lepo uveljavili, gradimo občestvo molivcev in širimo poznavanje Magnificata kot molitvenega pripomočka, pravi v uvodu v junijski Magnificat urednik br. Miran Špelič. "Tisti, ki se nam ne boste mogli pridružiti na romanju in dogodkih, bodite z nami povezani v molitvi."

Nov mesec, nova številka Magnificata. Tega ste naši zvesti bralci že vajeni. In kaj nas čaka junija poleg Dneva za Magnificat? Med drugim kar dve devetdnevnici. Najprej binkoštna, za katero je molitev objavljena po maši na prvi dan junija. "Z njo se bomo pripravili na obnovitev in ponovno ozaveščenje darov, ki nam jih daje Sveti Duh," pojasnjuje urednik. Druga devetdnevnica je na zavihku in je namenjena Sloveniji, ki praznuje konec meseca. Na domovino se bomo spomnili tudi v dneh molitve in posta za domovino, dodane pa so še posebne prošnje za domovino pri jutranji in večerni molitvi, in pri družinskem blagoslovu.

S svojimi mislimi revijo bogati teolog in umetnik p. Marko Ivan Rupnik, vzete so iz njegovega odmevnega dela Po Duhu. K molitvi pa ta mesec vabi tudi ljubezen Jezusovega Srca.



Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh