Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Danes izplačilo dodatka za velike družine

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 13. 04. 2022 / 07:00
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.04.2022 / 09:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Danes izplačilo dodatka za velike družine
Do dodatka za velike družine so upravičene družine s tremi otroki ali več. FOTO: Unsplash

Danes izplačilo dodatka za velike družine

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve bo danes v enkratnem znesku izplačalo dodatek za veliko družino. V ta namen bo izplačanih 13,1 milijona evrov.

Dodatek za veliko družino je letni prejemek, ki je namenjen družinam s tremi ali več otroki. Takih družin je v Sloveniji 29.877, navajajo na ministrstvu.

Družine s tremi otroki bodo prejele 424,30 evrov (19,82 evra več kot lani), družine s štirimi otroki ali več pa 515,60 evra (24,08 evra več kot lani).

Za vse upravičence do otroškega dodatka in za vse, ki so lani vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino, center za socialno delo odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti. To pomeni, da ni treba vlagati posebne vloge.

Dodatek za veliko družino je bil letos usklajen z rastjo cen življenjskih potrebščin, zato ga bodo upravičenci za letošnje leto prejeli v omenjeni višini, ki je že usklajena. Tak dodatek bodo prejeli ne glede na to, kakšen znesek je izpisan na odločbi za letos.

Velike družine so letos upravičene tudi do enkratnega solidarnostnega dodatka zaradi energetske krize, tega bodo v višini 150 evov oz. 200 evrov za družine s štirimi otroki ali več na svoje račune prejele jutri.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Lambert Ehrlich - Prerok slovenskega naroda
Zgodovina
42,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh