Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Danes poteka Baragov dan v Trebnjem

Za vas piše:
K. C.
Objava: 23. 06. 2020 / 09:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2020 / 12:53
Ustavi predvajanje Nalaganje

Danes poteka Baragov dan v Trebnjem

Občina Trebnje vabi v petek, 26. junija, ob 19. uri v župnijsko cerkev v Trebnjem k slovesni maši.

Občina Trebnje vabi v petek, 26. junija, ob 19. uri v župnijsko cerkev v Trebnjem k slovesni maši, ko bodo praznovali občinski spominski dan – Baragov dan.

Mašo bo daroval stiški opat p. Maksimilijan File. V kulturnem programu po maši bodo sodelovali direktor založbe Družina Tone Rode, mezzosopranistka Bernarda Fink in pianistka Manca Kranjec Trček.

V soboto, 27. junija, pa vabljeni na pohod po Baragovi poti. Začetek ob 7. uri izpred župnijske cerkve.

100-obletnica rojstva nadškofa Alojzija Šuštarja

Pred praznikom Občine Trebnje je bila 23. junija slavnostna seja Občinskega sveta Občine Trebnje, ki so jo posvetili 100-obletnici rojstva častnih občanov Občine Trebnje – nadškofu Alojziju Šuštarju, Vilmi Bukovec in Bogdanu Osolniku ter 30. obletnici plebiscita o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije.

Nadškof Alojzij Šuštar se je rodil 14. novembra 1920 v Grmadi nad Trebnjem. 13. aprila 1980 je v ljubljanski stolnici prejel škofovsko posvečenje. Kot škof je ohranil svoje novomašno geslo: »Božjo voljo spolnjevati«.

Baragovi dnevi v Trebnjem so bili leta 2017 posvečeni Frideriku Ireneju Baragi in 10. obletnici smrti nadškofa Alojzija Šuštarja.

Razstava o Baragi

Leta 2011 je bila v galeriji Družina skupaj s kulturnim društvom Trebnje na ogled razstava Ljubljanski nadškof dr. Alojzij Šuštar in osamosvojitev Slovenije, ki sta jo zasnovala sta jo dr. France M. Dolinar in mag. Blaž Otrin.

Letos pa vas vabimo na razstavo ob stripu Baraga: črna suknja med indijanci Damijana Stepančiča, ki bo v četrtek, 2. julija, ob 19:30 v Galeriji Družina.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh