Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Danes v pričakovanju novih odlokov glede epidemije

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 09. 09. 2021 / 07:00
Oznake: Slovenija, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.09.2021 / 07:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Danes v pričakovanju novih odlokov glede epidemije
Določene zaostritve ukrepov lahko danes vendarle pričakujemo. FOTO: Twitter

Danes v pričakovanju novih odlokov glede epidemije

Na današnjem sestanku bodo govorili o odlokih v zvezi z omejevanjem epidemije novega koronavirusa. Pričakovati je, da bo vlada na določenih področjih vendarle zaostrila omejitvene ukrepe.

Najverjetneje bodo šle zaostritve v smeri obveznega cepljenja, ni pa še znano ali bo sprejet tudi načrt ukrepov za preprečevanje širjenja. Med predlogi za spremembe bodo omejitve zasebnih druženj, z zdaj dovoljenih 50 oseb naj bi se ta številka zmanjšala na 25, poroča STA. Za javna zbiranja bo še vedno veljal pogoj PCT. 

Pri pogojih za prehod meje je pričakovati, da se ta teden pogoji za prehod mene ne bodo spreminjali, tudi tranzit čez državo ta teden ne zahteva pogoja PCT. 

Slovenija je že dobro zakorakala v četrti val in število okuženih strmo raste iz dneva v dan. Včeraj je številka presegla tisoč, okuženih je bilo 1093, v bolnišnicah se je zdravilo 243 koronavirusnih bolnikov. Štirinajstdnevna pojavnost potrjenih primerov na 100.000 je 370, sedemdnevno povprečje je v sredo znašalo 645.

Skupni interes vseh trenutno predstavlja doseganje zadostne precepljenosti, da epidemija ne bi več ogrožala normalnega življenja, je včeraj povedal premier Janez Janša na vladnem obisku na Goriške. Vlada je namreč odločena, da gospodarstva in družbe ne bo zapirala.

 

Nalaganje
Nazaj na vrh