Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vlada je odločena, da ne bo ustavljala družbe in zapirala gospodarstva«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 08. 09. 2021 / 16:22
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2021 / 16:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Vlada je odločena, da ne bo ustavljala družbe in zapirala gospodarstva«
Cepljenje je ta hip edini način, da se izognemo oviranju normalnega življenja in delovanja, je ponovno poudaril premier Janez Janša. FOTO: TW Vlada Republike Slovenije

»Vlada je odločena, da ne bo ustavljala družbe in zapirala gospodarstva«

Da je vlada odločena, da ne bo ustavljala družbe in zapirala gospodarstva, je ob današnjem vladnem obisku goriške regije poudaril premier Janez Janša. Zato mora biti po njegovih besedah v interesu vseh doseči tolikšno precepljenost, da epidemija covida-19 ne bo ogrožala normalnega življenja.

Tam, kjer prihaja do primerov novih okužb, stroka odreja karantene, zapira razrede, odloči se lahko – če bo to nujno – tudi za zaprtje šol, obratov, storitvenih dejavnosti, poudarja Janša. Cepljenje je ta hip edini način, da se izognemo oviranju normalnega življenja in delovanja, zato je v skupnem interesu vlade, opozicije, medijev in slehernega posameznika doseči takšno precepljenost, da epidemija ne bo ogrožala normalnega življenja niti kapacitet zdravstvenega sistema, je Janševe besede navedla STA.

Če bi prišlo do tega, da bomo Slovenci edini v Evropi, ki ne bomo znali izkoristiti te priložnosti, bomo tudi edini, ki se nam bo zrušil zdravstveni sistem. Gre za preprosto logiko in za nekaj, kar je trenutno povsem jasno. Dilem, kakršne so bile ob začetku epidemije, ni več. (Janez Janša)

V karanteni že več kot 150 oddelkov

Predsednik vlade je izpostavil še možnost izbiranja med različnimi cepivi in dejstvo, da je cepljenje brezplačno. Na družbenem omrežju pa je zapisal, da je po Sloveniji v karanteni že okrog 100 razredov, ker se številni ne cepijo iz sebičnosti. V torek je bilo, po podatkih Covid-19 sledilnika, v karanteni 50 oddelkov v srednjih in 103 oddelki v osnovnih šolah, pouk na daljavo pa je imelo še 26 srednješolskih in 70 osnovnošolskih oddelkov.

»Tudi to krizo bomo prebrodili«

»Če bi prišlo do tega, da bomo Slovenci edini v Evropi, ki ne bomo znali izkoristiti te priložnosti, bomo tudi edini, ki se nam bo zrušil zdravstveni sistem. Gre za preprosto logiko in za nekaj, kar je trenutno povsem jasno. Dilem, kakršne so bile ob začetku epidemije, ni več,« je bil ob današnjem obisku uspešnega idrijskega podjetja Hidria nedvoumen premier Janša, a v isti sapi dodal: »Tudi to krizo bomo prebrodili, že lani smo dokazali, da zmoremo.«

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh