Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janša o pogojih za sodelovanje v vladnih koalicijah

Za vas piše:
M. M.
Objava: 29. 08. 2021 / 17:09
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2021 / 17:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Janša o pogojih za sodelovanje v vladnih koalicijah
Janez Janša: »SDS ne izključuje nikogar.« FOTO: Spletna stran SDS

Janša o pogojih za sodelovanje v vladnih koalicijah

V Leskovcu pri Krškem je včeraj potekalo prvo regionalno srečanje privržencev stranke SDS. Predsednik stranke Janez Janša je med drugim komentiral trenutno stanje glede epidemije in napovedal pogoje za sodelovanje v prihodnjih vladnih koalicijah.

Janša je v svojem govoru sprva dejal, da se naša država še vedno bori z epidemijo in se zahvalil vsem za upoštevanje pogoja PCT in dodal, da precepljenost prebivalstva še vedno ni na želeni ravni.

Kritike opozicije

Prvak SDS je povedal, da je bilo do sedaj opravljenega veliko dela, kljub temu da se je država soočala in se še vedno sooča z epidemijo in izpostavil, da je vlada naletela na kritike opozicije, ki v preteklih letih ni veliko naredila. »Zaradi slabega upravljanja z državo, veliko ni bilo narejeno, potrošenega pa je bilo veliko denarja. Danes sicer poslušamo, da bodo tisti, ki niso zgradili enega samega doma za starejše, ali ene same bolnišnice, delali stvari drugače,« pravi Janša.

Prihajajoče volilno leto

Predsednik vlade je v nagovoru tudi napovedal pogoje za vstop stranke SDS v prihodnje koalicije, pri čemer je dejal, da SDS ne izključuje nikogar, da pa postavlja naslednje vsebinske pogoje:

  • treba je delati za skupno dobro in ne za lastne interese;
  • interesi slovenskih ljudi morajo biti postavljeni v ospredje, zato govora o odprtih mejah in migrantskih koridorjih ne more biti;
  • vrednote slovenske ustave morajo biti striktno spoštovane;
  • stranke, ki bodo sodelovale z SDS v prihodnji koaliciji morajo vnaprej povedati, da bodo podprle resolucijo Evropska parlamenta o obsodbi vseh totalitarnih režimov.
Nalaganje
Nazaj na vrh