Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Premier Janez Janša z ameriškimi senatorji

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 27. 08. 2021 / 20:21
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.08.2021 / 20:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Premier Janez Janša z ameriškimi senatorji
Premier Janez Janša se je z delegacijo ameriških senatorjev srečal na delovnem kosilu. FOTO: Kabinet predsednika vlade

Premier Janez Janša z ameriškimi senatorji

Predsednik vlade Janez Janša se je danes v Vili Podrožnik v Ljubljani na delovnem kosilu srečal z delegacijo ameriških senatorjev, ki so na obisku v Sloveniji.

Sogovorniki so se v pogovoru osredotočili na aktualne teme v odnosih med Slovenijo in ZDA in v mednarodni skupnosti, pričakovano pa so ustrezno pozornost namenili tudi ta hip najbolj perečemu vprašanju, dogajanju v Afganistanu.

O predsedovanju, covidu in gospodarskem okrevanju

V pogovorih so se dotaknili tudi prioritet slovenskega predsedovanja Svetu EU, pandemije covida-19 in gospodarskega okrevanja po njej, pa tudi vprašanja širitve EU na Zahodni Balkan.

Sogovorniki so se v pogovoru osredotočili na aktualne teme v odnosih med Slovenijo in ZDA in v mednarodni skupnosti, ustrezno pozornost pa namenili tudi ta hip najbolj perečemu vprašanju, dogajanju v Afganistanu. FOTO: Kabinet predsednika vlade

Kdo sestavlja delegacijo ameriških senatorjev?

Delegacijo ameriških senatorjev poleg vodje, podpredsednika odbora za apropriacije, senatorja Richarda Shelbyja iz zvezne države Alabama, sestavljajo še senatorji Mike Crapo iz Idaha, John Cornyn iz Teksasa, Deb Fischer iz Nebraske, John Kennedy iz Louisiane in Roger Marshall iz Kansasa.

Že v sredo tudi pri predsedniku Borutu Pahorju

Senatorje je že v sredo, na dan slovensko-ameriškega prijateljstva, sprejel tudi slovenski predsednik Borut Pahor in poudaril, da državi delita enake vrednote in bi na tem lahko še dodatno okrepili zaupanje, prijateljstvo in zavezništvo.

Nalaganje
Nazaj na vrh