Zapri
Iskanje

Janez Janša: Odgovornost na vsakem posamezniku

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 15. 07. 2021 / 17:36
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2021 / 18:46
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Janez Janša: Odgovornost na vsakem posamezniku

Janez Janša: Odgovornost na vsakem posamezniku
Premier je vesel, da so poslanske skupine skupaj pozvale k cepljenju. FOTO: Kabinet predsednika vlade
Na popoldanski novinarski konferenci so sodelovali premier Janez Janša ter minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in minister za obrambo Matej Tonin.

Predsednik vlade Janez Janša je dejal, »da sedaj, ko imamo na voljo dovolj cepiva, ko lahko ljudje izbirajo, je odgovornost na vsakem posamezniku, da zaščiti sebe in svoje bližnje, hkrati pa tudi omogoči odprtost javnega življenja.« Sogovorniki so komentirali tudi več drugih družbeno-političnih vprašanj. Koalicija bo med drugim predlagala preložitev glasovanja o zakonu o nacionalnem demografskem skladu, saj vlada ne želi, da se tako pomemben zakon sprejema v politično pregretem ozračju.

Novela zakona o nalezljivih zakona – premislek do jeseni

Predsednik vlade je dejal tudi, da sprememba zakona o nalezljivih boleznih v tej fazi najbrž ni potrebna. »Vlada si bo vzela čas do jeseni, da nekatere pripombe, ki so bile dane v razpravi preučimo in vložimo novo novelo. Vlada je s to novelo zakona hitela zato, da ujame rok, ki ga je postavilo ustavno sodišče. Star zakon še vedno velja in omogoča dovolj instrumentov, da se dovolj učinkovito borimo z epidemijo,« je zapisal na vladnem Twitterju in pozdravil skupno izjavo vseh poslanskih skupin v Državnem zboru, ki pozivajo k cepljenju. Dodal je še, da od sredine avgusta testiranje ne bo več brezplačno.

Letošnja jesen naj bo drugačna

Matej Tonin je dodal: "Vsi skupaj si želimo, da bi bila letošnja jesen drugačna, kot je bila lanskoletna. Želimo si, da bo življenje teklo normalno, da bodo stvari odprte, brez omejevanja javnega življenja. Vsekakor je prišel čas, da odgovornost za prihodnost prevzamemo v svoje roke. V prihodnjih razpravah, kako se spopadati z epidemijo in kakšne ukrepe sprejemati, se bomo zavzemali za to, da se javno življenje ne zapira, ampak se striktno upošteva PCT pogoj. Če bomo ta pogoj uveljavili v naši družbi, je to najboljši in najbolj enostaven način, da ohranimo čimbolj normalno življenje, s čim manj omejitvami in tako prispevamo k temu, da bo gospodarstvo začelo intenzivno okrevati in da se bo okrepil tudi zdravstveni sistem.

»Slovenija dosega odlične gospodarske rezultate« 

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je med drugim dejal, da naša država kljub rušilnosti opozicije dosega odlične gospodarske rezultate. »Za ljudi so bolj pomembni konkretni rezultati, kot pa medijski videz tega, kar počnemo. Odločno bomo nadaljevali z izvajanjem koalicijske pogodbe in z delom za razvoj vse regije,« je poudaril.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Monografije
39,90€ Poglej izdelek: Zmagoslavno leto
Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Ob praznikih smo za vas pripravili e-darilo: 

pričevanje Glorie Polo: Zadela me je strela

Kliknite tukaj

Close