Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Janša: Odgovornost na vsakem posamezniku

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 15. 07. 2021 / 17:36
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2021 / 18:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Janez Janša: Odgovornost na vsakem posamezniku
Premier je vesel, da so poslanske skupine skupaj pozvale k cepljenju. FOTO: Kabinet predsednika vlade

Janez Janša: Odgovornost na vsakem posamezniku

Na popoldanski novinarski konferenci so sodelovali premier Janez Janša ter minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in minister za obrambo Matej Tonin.

Predsednik vlade Janez Janša je dejal, »da sedaj, ko imamo na voljo dovolj cepiva, ko lahko ljudje izbirajo, je odgovornost na vsakem posamezniku, da zaščiti sebe in svoje bližnje, hkrati pa tudi omogoči odprtost javnega življenja.« Sogovorniki so komentirali tudi več drugih družbeno-političnih vprašanj. Koalicija bo med drugim predlagala preložitev glasovanja o zakonu o nacionalnem demografskem skladu, saj vlada ne želi, da se tako pomemben zakon sprejema v politično pregretem ozračju.

Novela zakona o nalezljivih zakona – premislek do jeseni

Predsednik vlade je dejal tudi, da sprememba zakona o nalezljivih boleznih v tej fazi najbrž ni potrebna. »Vlada si bo vzela čas do jeseni, da nekatere pripombe, ki so bile dane v razpravi preučimo in vložimo novo novelo. Vlada je s to novelo zakona hitela zato, da ujame rok, ki ga je postavilo ustavno sodišče. Star zakon še vedno velja in omogoča dovolj instrumentov, da se dovolj učinkovito borimo z epidemijo,« je zapisal na vladnem Twitterju in pozdravil skupno izjavo vseh poslanskih skupin v Državnem zboru, ki pozivajo k cepljenju. Dodal je še, da od sredine avgusta testiranje ne bo več brezplačno.

Letošnja jesen naj bo drugačna

Matej Tonin je dodal: "Vsi skupaj si želimo, da bi bila letošnja jesen drugačna, kot je bila lanskoletna. Želimo si, da bo življenje teklo normalno, da bodo stvari odprte, brez omejevanja javnega življenja. Vsekakor je prišel čas, da odgovornost za prihodnost prevzamemo v svoje roke. V prihodnjih razpravah, kako se spopadati z epidemijo in kakšne ukrepe sprejemati, se bomo zavzemali za to, da se javno življenje ne zapira, ampak se striktno upošteva PCT pogoj. Če bomo ta pogoj uveljavili v naši družbi, je to najboljši in najbolj enostaven način, da ohranimo čimbolj normalno življenje, s čim manj omejitvami in tako prispevamo k temu, da bo gospodarstvo začelo intenzivno okrevati in da se bo okrepil tudi zdravstveni sistem.

»Slovenija dosega odlične gospodarske rezultate« 

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je med drugim dejal, da naša država kljub rušilnosti opozicije dosega odlične gospodarske rezultate. »Za ljudi so bolj pomembni konkretni rezultati, kot pa medijski videz tega, kar počnemo. Odločno bomo nadaljevali z izvajanjem koalicijske pogodbe in z delom za razvoj vse regije,« je poudaril.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh