Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slomškov dan na Ponikvi [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 25. 09. 2021 / 08:38
Oznake: Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2021 / 17:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slomškov dan na Ponikvi [FOTO]
FOTO: Jože Potrpin

Slomškov dan na Ponikvi [FOTO]

Društvo katoliških pedagogov Slovenije, Slovenski katehetski urad in Župnija Ponikva so danes na Ponikvi pripravili že 18. Slomškov dan.

Tradicionalno srečanje učiteljev, vzgojiteljev, katehetov, staršev, otrok in drugih se je letos navdihovalo v Slomškovi misli »Ljubimo svojo domovino in besedo materino«.

Slavnostna akademija

Po pozdravnem nagovoru predsednice Marije Žabjek in duhovni misli duhovnega asistenta p. Silva Šinkovca je imela predavanje ddr. Barica Marentič Požarnik z naslovom »Učitelj kot vzgojitelj – spodbude in ovire«. Na ta dan pa med slavnostno akademijo podelijo tudi Slomškova priznanja in naziv častni član DKPS zaslužnim učiteljem in katehetom.

Ddr. Barica Marentič Požarnik med predavanjem. FOTO: Jože Potrpin

Prejemnice priznanj so …

Letošnji prejemniki Slomškovih priznanj so: s. Ema Alič, Marija Pisk in Erika Ašič. Naziv častne članice je prejela ddr. Barica Marentič Požarnik. Priznanja je podelila državna sekretarka Jelka Godec, ki je zbrane tudi nagovorila.

Prejemnice letošnjih priznanj. FOTO: Jože Potrpin


Srečanje so sklenili z mašo, ki jo je daroval škof dr. Maksimilijan Matjaž. FOTO: Jože Potrpin

V kulturnem programu je nastopila vokalno instrumentalna družina Baša ter Blažej in Nežica s pesmijo in pripovedjo drobtinic iz Slomškove modrosti.

FOTO: Jože Potrpin

Slomškova nedelja

Nedelja v bližini njegovega godu je Slomškova nedelja, ki jo bodo letos slovesno obhajali jutri pri Sv. Jožefu v Celju, kjer bo ob 15. uri molitvena ura, ob 16. uri pa sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval upokojeni ljubljanski nadškof in metropolit dr. Anton Stres.

Še nekaj fotografij z današnjega dogodka pa v spodnji fotogaleriji.


Nalaganje
Nazaj na vrh