Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Danes v ciklusu večerov i3 pogovor z dr. Josefom Zelgerjem

Za vas piše:
D. O.
Objava: 10. 12. 2012 / 14:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Danes v ciklusu večerov i3 pogovor z dr. Josefom Zelgerjem

Danes ob 19. uri vabljeni v knjižnico Katoliškega inštituta na ciklus večerov »i3 – inovativnost & interdisciplinarnost & internacionalnost«, na katerem bomo gostili prof. dr. Josefa Zelgerja, razvijalca metode GABEK.

Fakulteta za poslovne vede in založba Družina vabita na ciklus večerov z naslovom »i3 – inovativnost & interdisciplinarnost & internacionalnost«. Dogodek je namenjen iskanju novih odgovorov na izzive sedanjega časa, predvsem na področju razvoja poslovanja, ekonomije, družbe in vrednot.

Tokratni pogovor v okviru ciklusa »i3« bo v ponedeljek, 10. decembra 2012, ob 19. uri v prostoru Knjižnice Katoliškega inštituta (poleg Galerije Družina) na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Pogovor z univ. prof. dr. Josefom Zelgerjem (Inštitut za filozofijo, Univerza v Innsbrucku), razvijalcem metode GABEK, bosta vodila dr. Žiga Andoljšek s Fakultete za poslovne vede in Tone Rode z založbe Družina. Gost bo predstavil pomen, vrednote, cilje in sredstva metodologije GABEK (In Search of Meaning, Values, Aims, Measures by the GABEK Methodology). Pogovarjali se bodo v angleškem jeziku.

Metoda GABEK (Ganzheitliche Bewältigung sprachlich erfaßter Komlexität oz. Holistic Processing of Complexity) je kvalitativna metoda za raziskavo mnenj, procesiranje znanja in organizacijski razvoj. Postopek se običajno prične z odprtimi vprašanji sodelujočim v raziskavi, ki anonimno (pisno ali ustno) podajo svoje razmišljanje, skrbi, upe in predloge za rešitev težav ali izboljšanje stanja. Verbalni podatki se nato analizirajo v štirih korakih s pomočjo jezikovnega kodiranja ključnih pojmov. Metoda GABEK na ta način zagotovi zanesljive rezultate, katerih posebna strokovna interpretacija skoraj ni potrebna. Na primerih iz ocenjevanja, prenosa znanja, razvoja produktov, reševanja konfliktov, organizacijskega razvoja in regionalnega razvoja bodo predstavljeni glavni koraki metodologije GABEK.

Dr. Josef Zelger se je rodil leta 1940 v Sterzingu (Italija) in je študiral teologijo, fiziko, filozofijo in psihologijo v Innsbrucku. Kasneje je doktoriral iz filozofije in je bil dolgoletni profesor na Univerzi v Innsbrucku. S svojimi sodelavci je razvil metodo GABEK in izdal veliko publikacij na to temo. Sedaj je upokojen in živi v Južni Tirolski, od koder potuje in vodi seminarje po vsej Evropi.


Foto: Katoliški inštiut

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh