Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

DARS: Ne odlašajte z nakupom e-vinjete

Za vas piše:
M. M.
Objava: 05. 01. 2022 / 07:33
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2022 / 07:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
DARS: Ne odlašajte z nakupom e-vinjete
Zadnji mesec leta 2021 je bilo prodanih slabih 74.000 elektronskih vinjet. FOTO: Spletna stran DARS

DARS: Ne odlašajte z nakupom e-vinjete

V družbi DARS po prvem mesecu prodaje elektronskih vinjet opažajo, da ta poteka brez večjih težav. Čeprav letne vinjete za leto 2021 veljajo do konca januarja 2022, na Darsu svetujejo, naj z nakupom ne odlašamo do zadnjega dne.

Vse vrste vinjet je mogoče kupiti največ 30 dni pred začetkom dneva veljavnosti, ki ga uporabnik izbere ob nakupu. To pomeni, da je že zdaj mogoče kupiti letno e-vinjeto, ki začne veljati 1. februarja 2022. 

Pogosta napaka

»Uporabnikom svetujemo, naj e-vinjeto (z začetkom veljavnosti 1. februarja 2022) kupijo čim prej, saj izkušnje prvega meseca prodaje kažejo, da so ob nakupih pogoste napake pri navedbi podatkov o registrski številki,« poudarjajo na Darsu in dodajajo, da je tovrstne napake do začetka veljavnosti e-vinjete še možno popraviti, pozneje pa ne več.

Trije pomembni podatki

Pri spletnem nakupu e-vinjete je treba biti še zlasti pozoren pri vnosu registrske številke vozila, cestninskega razreda in začetka veljavnosti e-vinjete. »Na prodajnem mestu pa naj te podatke, ki so jih narekovali prodajalcu, preverijo, preden podpišejo potrdilo o pravilnosti podatkov, saj s tem podpisom odgovornost za pravilnost podatkov prevzamejo nase. Samo če se e-vinjeta nanaša na pravilno registrsko številko in cestninski razred ter je ob vstopu na avtocesto veljavna, se šteje, da je cestnina plačana,« pojasnjujejo na Darsu.

Pri spletnem nakupu e-vinjete je treba biti še zlasti pozoren pri vnosu registrske številke vozila, cestninskega razreda in začetka veljavnosti e-vinjete.

Je možno odstopiti od nakupa?

Uporabnik lahko pred začetkom veljavnosti e-vinjete odstopi od nakupa, pri čemer je upravičen do vračila celotne kupnine. »Po začetku veljavnosti e-vinjete odstop od nakupa ni več mogoč. S predčasnim nakupom preko spleta ali na prodajnih mestih se bodo uporabniki tudi izognili čakalnim vrstam na prodajnih mestih.«

Potrebujete pomoč ali več informacij?

Uporabnikom, ki niso vešči spletnih nakupov, DARS pomaga tudi v klicnem centru za cestninjenje na telefonski številki (0)1 518 8 350 oziroma elektronskem naslovu evinjeta@dars.si. Odgovori na najpogostejša vprašanja glede uvedbe elektronske vinjete pa so zbrani tudi na spletni strani e-vinjete.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh