Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dars pomaga velikim družinam in invalidom

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 03. 12. 2014 / 08:51
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dars pomaga velikim družinam in invalidom

Cene za vinjete v cestninskem razredu 2B ostajajo nespremenjene (220 evrov), a velike družine in invalidi ne bodo dodatno finančno obremenjeni.
Cene za vinjete v cestninskem razredu 2B ostajajo nespremenjene (220 evrov), a velike družine in invalidi ne bodo dodatno finančno obremenjeni.

Ministrstvo za infrastrukturo se je namreč z družbo Dars in Rdečim križem Slovenije dogovorilo, da bodo velikim družinam in invalidom pomagali pri nakupu letne vinjete. Vozila, ki jih te skupine potrebujejo za vsakdanje prevoze, namreč že spadajo v cestninski razred 2B (so težka do 3.500 kg in nad prvo osjo merijo 1,30 metra), zato bi zanje morali plačevati 220 evrov. Z donacijo Darsa pa bo cena pol nižja.

Velike družine so tiste, ki imajo vsaj štiri otroke.
Fotografija je ilustrativna. Foto: Tatjana Splichal

»Pogoji in način uveljavljanja pomoči ostaja enak kot v letu 2014. Pomoč pri nakupu letnih vinjet 2B za leto 2015 v višini 110 evrov lahko uveljavijo vsi, ki so ob zadnji še veljavni registraciji vozila cestninskega razreda 2B uveljavili pravico do oprostitve letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu za invalide ali pravico do 50 odstotnega znižanja letne dajatve za velike družine. Do enake pomoči so upravičena društva in invalidske organizacije, ki za prevoz invalidov uporabljajo vozila cestninskega razreda 2B,« so zapisali na spletni strani Darsa.

K velikim družinam spadajo tiste z najmanj štirimi otroki in lahko uveljavljajo vinjeto le za en avtomobil. Glede pogojev pri invalidih pa si podrobneje preberite na spletni strani Darsa, kjer boste izvedeli tudi, kaj potrebujete za uveljavljanje pomoči in kje uredite vse potrebno.

Srečno vožnjo!




Kupi v trgovini

Novo
Jeruzalemski izziv
Pričevanja
26,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh