Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Delavci v Aziji izkoriščani za modna športna oblačila

Objava: 25. 11. 2011 / 09:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Delavci v Aziji izkoriščani za modna športna oblačila

'The Clean Clothes Campaign' kritizira nečloveške delovne pogoje v tekstilni industriji.

Pred začetkom božičnih nakupov so pri kampanji 'Čista oblačila' opozorili na nečloveške delovne pogoje pri azijskih dobaviteljih za mednarodno industrijo športnih oblačil. V ospredju so tokrat proizvajalci opreme za deskanje na snegu, saj podjetja z uveljavljenimi blagovnimi znamkami ta oblačila oglašujejo v kontekstu 'modnega življenjskega sloga in zabave v prostem času'. Obenem šivilje v državah, kjer omenjena oblačila proizvajajo, denimo na Kitajskem, v Indiji ali v Vietnamu, za borno plačilo tudi po šestnajst ur dnevno delajo v nečloveških pogojih, so minuli konec tedna na tiskovni konferenci na Dunaju svojo kritiko izrekli predstavniki 'The Clean Clothes Campaign'.

Po navedbah kampanje delo v številnih tovarnah ogroža zdravje tamkajšnjih delavcev, saj ti nimajo nikakršnega zavarovanja, pogosto so tudi brez pogodbe za delo. Če z njimi ravnajo krivično, se ne morejo nikomur pritožiti, je pojasnila izvedenka za delovno pravo May Wong ob predstavitvi delovnih pogojev v azijskih podjetjih, dobaviteljih športne opreme uveljavljenih evropskih in ameriških blagovnih znamk.

'The Clean Clothes Campaign' podjetja poziva, naj prevzamejo odgovornost za socialne pogoje v svojih verigah dobaviteljev. Da bi ustrezno informirali potrošnike in s tem pritisnili na omenjena podjetja, pri kampanji prirejajo ulične akcije v večjih avstrijskih mestih.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh