Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Devetdnevnica Božjega usmiljenja

Za vas pišejo:
Urška Florjančič, Uredništvo
Objava: 15. 04. 2022 / 11:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.04.2022 / 11:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Devetdnevnica Božjega usmiljenja
Devetdnevnico molimo od velikega petka do Bele nedelje. FOTO: Arhiv Družine

Devetdnevnica Božjega usmiljenja

Vstopili smo v čas velikonočnega tridnevja, ki nas s svojimi obredi velikega tedna vabi, da s Kristusom podoživimo darovano trpljenje, smrt in vstajenje.

S hrepenenjem po končanju vojne v Ukrajini in na vseh drugih žariščih zla in v pričakovanju zmage Brezmadežnega Marijinega Srca v svetu se potopimo v skrivnost Njegovega odrešenja za vse človeštvo.

Aleluja! Gospod je vstal in živi! Ne bojmo se! Veselje Velike noči naj nas napolni z upanjem in novimi močmi, da bomo pogumni pričevalci za Kristusa v svetu!

V tem veselju ne pozabimo na veliko trpljenje naših slovanskih bratov in sester na vzhodu Evrope, ki ji ni videti konca. Vabimo vas, da se z molitvijo povežemo v devetdnevnici Božjega usmiljenja, ki jo začenjamo na veliki petek v pripravi na praznik Božjega usmiljenja, nekoč Belo nedeljo, ki letos sovpada s parlamentarnimi volitvami v Sloveniji in s praznikom sv. Jurija v Stari Loki. 

Jezus je dejal sv. Favstini Kowalski: »Človeštvo ne bo našlo miru, dokler se z zaupanjem ne obrne k mojemu usmiljenju.«

Vsak večer po večerni maši (tudi na veliko noč), od velikega petka do predvečera Bele nedelje, bodo v farni cerkvi v Stari Loki skupaj molili devetdnevnico Božjega usmiljenja. Povabljen vsak kdor le more, da ostane ali se pridruži po maši, ostali pa povabljeni, da se z molitvijo pridružite doma oz. kjerkoli in kadarkoli vam čas dopušča. 

Zaupajmo v moč molitve za mir doma in v svetu ter za blagoslov letošnjih volitev! Skupaj kličimo Božjega usmiljenja na človeštvo! 


Kupi v trgovini

Prošnje vernikov- Sveti časi
Liturgične knjige
29,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh