Zapri
Iskanje

Kdo letos pripravlja meditacije za križev pot velikega petka?

Za vas piše:
M. M.
Objava: 10. 04. 2022 / 13:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2022 / 08:16
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Kdo letos pripravlja meditacije za križev pot velikega petka?

Kdo letos pripravlja meditacije za križev pot velikega petka?
Papež Frančišek bo vodil križev pot v rimskem Koloseju. FOTO: Vatican Media
Papež Frančišek je pripravo meditacij in molitev letošnjega križevega pota na veliki petek, ki bo spet v Koloseju, zaupal družinam, ki so povezane s katoliškimi skupnostmi in združenji in opravljajo prostovoljno delo ali pomoč.

V letu, posvečenem družini, s katerim Cerkev praznuje peto obletnico apostolske spodbude Amoris laetitia (Radost ljubezni) bodo nekatere družine glede na izbrane teme nosile križ med postajami, je povedal direktor vatikanskega tiskovnega urada Matteo Bruni.

Amoris laetitia (Radost ljubezni) z marca 2016 je postsinodalna apostolska spodbuda papeža Frančiška, ki poudarja pastoralno skrb za družine.

Lani so meditacije pripravili otroci

Papež vsako leto dodeli pripravo meditacij pobožnim skupinam, združenjem ali posameznikom, ki iščejo navdih v Gospodovem trpljenju z različnih življenjskih plati.

Lani so meditacije in molitve velikega petka pripravili otroci iz skavtske skupine in župnije v Rimu. Otroci so osvetlili različne vidike trpljenja in strahu, ki jih spremljajo v vsakdanjem življenju, od strahu pred temo, zapuščenosti, doživljanja svojih meja, ustrahovanja v šoli, prepirov s starši, do strahu pred pandemijo.

Križev pot se vrača v Kolosej

V zadnjih dveh letih je zaradi pandemije križev pot potekal na Trgu svetega Petra, letos pa se vrača v Kolosej. Papež Frančišek bo na veliki petek zvečer najprej vodil liturgijo Gospodovega trpljenja v baziliki sv. Petra, ob 21.15 pa še križev pot v Koloseju.

Kolosej. FOTO: Jože Potrpin

Zaključek leta družine junija 

Amoris laetitia (Radost ljubezni) z marca 2016 je postsinodalna apostolska spodbuda papeža Frančiška, ki poudarja pastoralno skrb za družine in sledi škofovskim sinodam o družini, ki so potekale v Vatikanu v letih 2014 in 2015. Cerkev je 19. marca 2021 zaznamovala 5. izdajo knjige Radost ljubezni o lepoti in veselju ljubezni v družini. Na ta dan je papež Frančišek začel leto družine, ki se zaključuje 26. junija letos z 10. srečanjem družin v Rimu.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Ob praznikih smo za vas pripravili e-darilo: 

pričevanje Glorie Polo: Zadela me je strela

Kliknite tukaj

Close