Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Devetletna dobrodelnica

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 10. 06. 2016 / 13:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Devetletna dobrodelnica

Khloe Thompson ranljivim ženam v svoji okolici deli ročno izdelane torbe s toaletnimi potrebščinami.

Na družbenih omrežjih je pred časom zaokrožil spodbuden posnetek devetletne ameriške deklice Khloe Thompson, ki se je ob soočenju s stisko someščanov odločila, da jim bo ponudila prav posebno obliko pomoči. Njeno zgodbo so skupaj s posnetim kratkim filmom objavili tudi na ameriškem katoliškem spletnem portalu Aleteia.



»Včasih me stisnejo v objem, včasih mi rečejo: Bog Te blagoslovi!, nato pa se zahvalijo – ali pa storijo vse našteto«, z nasmehom na obrazu pojasnjuje Khloe, ko govori o tem, kako se brezdomke odzivajo na njene darove, ko jim deli torbice s potrebščinami za osebno higieno.

Khloe je na poti v šolo v domačem kraju v Južni Kaliforniji vsak dan srečevala brezdomce in to jo je navdihnilo, da jim je sklenila pomagati. S pomočjo svoje prababice Khloe izdeluje unikatne torbice, ki jih napolni s potrebščinami za osebno higieno, kot so zobne kreme, šamponi, deodoranti in izdelki za žensko higieno. Deklica pove, kako je bila ganjena, ko ji je neka brezdomka dejala, da se zaradi njene torbice »počuti kot človeško bitje«.

Khloeina mamica pojasnjuje, kako je bila sprva malce v strahu zaradi hčerkinega neposrednega stika z brezdomci, toda vedno je v njeni bližini in pravi, da so ljudje ob Khloe izredno sproščeni, deklica pa se zna zelo lepo predstaviti in pojasniti namen svojega početja.

»Resnično spreminja ljudi«, pove Khloeina prababica Betty. »Spremembo opažamo pri njej, pa tudi pri nas samih …«.

Vir: www.aleteia.org
Foto: Aleteia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh