Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Diakonsko posvečenje Blaža Zorka

Za vas piše:
T. M.
Objava: 25. 06. 2022 / 15:34
Oznake: Cerkev, Duhovnik, Škof, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.06.2022 / 11:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Diakonsko posvečenje Blaža Zorka
Ljubljanski nadškof Stanislav Zore in diakon Blaž Zorko. FOTO: Facebook

Diakonsko posvečenje Blaža Zorka

Danes ob 10. uri je bilo v koseški cerkvi Marije Božje Matere v Ljubljani posebej slovesno, saj je nadškof Stanislav Zore v diakona posvetil Blaža Zorka.

»Danes se Cerkev ljubljanske nadškofije veseli skupaj z Blažem Zorkom, ki je v domači župniji prejel diakonsko posvečenje. Postal je oznanjevalec veselega oznanila – Jezusovega evangelija, delivec nekaterih zakramentov, najpomembnejše diakonovo poslanstvo pa je služenje,« je na svojem Facebooku profilu zapisal ljubljanski nadškof in dodal: »Tudi tebe, dragi Blaž, je diakonat opasal za služenje občestvu, za služenje bolnim, prezrtim, zavrženim. Naj tvojo odločitev vedno spremlja in varuje Mati Marija. Veselje ob današnjem posvečenju pa naj spodbudi našo molitev k Bogu, da bo Cerkev in njeno ljudstvo imelo dovolj oznanjevalcev evangelija in delivcev svetih skrivnosti.«

Diakon Blaž Zorko je bil rojen leta 1998. Sam je o svoji odločitvi za duhovni poklic zapisal takole: »Željo oznanjati in širiti vero ter služiti oltarju sem ob molitvi, preizkušnjah, pogovorih in drobnih znamenjih vedno jasneje prepoznaval kot Božji klic v duhovniško službo in nanj odgovoril.« Prepričan je še, da je najpomembnejše, kar mora odlikovati duhovnika, da je globoko veren, preprost in na voljo ljudem.

Blažu želimo obilo Božjega blagoslova na njegovi duhovniški poti tudi iz uredništva Družine!

Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh