Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dirka po Franciji: druga etapa Jakobsenu, rumena majica Van Aertu

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 02. 07. 2022 / 18:25
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.07.2022 / 18:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dirka po Franciji: druga etapa Jakobsenu, rumena majica Van Aertu
Zmagovalec današnje etape je Nizozemec Fabio Jakobsen. FOTO: Facebook/ Le Tour de France

Dirka po Franciji: druga etapa Jakobsenu, rumena majica Van Aertu

Zmagovalec druge etape kolesarske dirke po Franciji je Nizozemec Fabio Jakobsen, ki je na trasi od Roskildeja do Nyborga, dolgi 202,2 kilometra, v ciljnem sprintu prehitel novega nosilca rumene majice, Belgijca Wouta Van Aerta, in tretjeuvrščenega Danca Madsa Pedersena.

Tadej Pogačar se je ujel v padec tik pred ciljem etape, vendar mu je v skupnem seštevku uspelo ohraniti tretje mesto, poroča STA. Primož Roglič se je padcu okoli 2,5 km pred ciljem za las izognil, Pogačar pa je zaradi številnih kolesarjev na tleh ostal zaprt ob ograji in ciljno črto nato v eni izmed poznejših skupin prečkal kot 152. Kljub vsemu bodo vsi udeleženci v padcu prejeli čas zmagovalca zaradi pravila zadnjih treh kilometrov v sprinterski etapi.

Tadej Pogačar: »Upam, da so bili vsi, ki so bili udeleženi v padcu, v redu.«

Kot je Pogačar povedal za RTV Slovenija, se je ob množičnem padcu umaknil v ograjo in ob tem s členki zadel vanjo, kar ga še malce boli, vendar je kljub temu prišel varno do cilja: »Upam, da so bili vsi, ki so bili udeleženi v padcu, v redu.«

Od Slovencev je sicer ciljno črto prvi prečkal Roglič na 38. mestu, Luka Mezgec je bil 47., Matej Mohorič 58., Jan Tratnik pa 144.

V skupnem seštevku je prišlo do spremembe nosilca rumene majice: zaradi šestih bonifikacijskih sekund je majico prevzel Van Aert, ki ima zdaj sekundo prednosti pred včerajšnjim zmagovalcem uvodnega kronometra, Belgijcem Yvesom Lampaertom.

Jutri je na vrsti še tretja in zadnja etapa na Danskem: najboljši kolesarji sveta bodo vozili po 182 kilometrov dolgi progi od Vejleja do Soenderborga.

Tretji ostaja Pogačar, ki ima osem sekund zaostanka za vodilnim, Roglič pa je ostal na osmem mestu. Položaje so zadržali tudi drugi Slovenci: Tratnik je 16., Mohorič 31., Mezgec pa 143.

Jutri je na vrsti še tretja in zadnja etapa na Danskem, ki bo namenjena sprinterjem: najboljši kolesarji sveta bodo vozili po 182 kilometrov dolgi progi od Vejleja do Soenderborga. V ponedeljek bo prost dan, saj se bodo kolesarji preselili v Dunkerque, od koder bodo nadaljevali 109. dirko po Franciji.

Nalaganje
Nazaj na vrh