Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogačar devet sekund hitrejši od Rogliča, Lampaert v rumenem

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 01. 07. 2022 / 19:27
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2022 / 19:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pogačar devet sekund hitrejši od Rogliča, Lampaert v rumenem
FOTO: Twitter Tour de France

Pogačar devet sekund hitrejši od Rogliča, Lampaert v rumenem

Belgijec Yves Lampaert je zmagovalec uvodne vožnje na čas na kolesarski dirki po Franciji. V Koebenhavnu je slavil s časom 15:17. Pet sekund je zaostal Belgijec Wout Van Aert. Slovenski as in dvakratni zaporedni zmagovalec Toura Tadej Pogačar je bil tretji z zaostankom sedmih sekund. Primož Roglič je bil osmi, za zmagovalcem je zaostal 16 sekund.

Dirka po Franciji se je v deževni danski prestolnici za slovenske ljubitelje kolesarstva končala brez pretresov in padcev. Glavna favorita za skupno zmago Pogačar in Roglič sta uspešno opravila prvi preizkus na spolzkem in s 23 ovinki oteženem ravninskem kronometru.

Belgijec presenetil

Vse najboljše vključno z Van Aertom je v nekoliko boljših vremenskih razmerah presenetil lanski belgijski prvak v vožnji na čas Lampaert in najboljšo znamko izboljšal za pet sekund. Za 31-letnika je bila to 15. zmaga, od tega četrta v kronometrih in druga na tritedenskih dirkah (Vuelta 2017), poroča STA.

Kje so končali ostali Slovenci?

Od preostalih Slovencev na Touru se je solidno odrezal državni prvak Jan Tratnik. Za zmagovalcem je zaostal 25 sekund in zasedel 16. mesto. Njegov moštveni kolega Matej Mohorič je za traso porabil natanko 16 minut in končal na 31. mestu. Luka Mezgec je bil z zaostankom 1:34 minute 143.

V soboto bo na sporedu druga etapa od Roskildeja do Nyborga (202,5 km). Predvidena je za sprinterje, v razplet pa bi lahko posegel tudi močan veter na 18 km dolgem mostu pred zaključkom etape.


Nalaganje
Nazaj na vrh