Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Visoka zmaga nad Hrvaško, Gogi odigral zadnjo tekmo pred domačim občinstvom

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 01. 07. 2022 / 06:17
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2022 / 07:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Visoka zmaga nad Hrvaško, Gogi odigral zadnjo tekmo pred domačim občinstvom
FOTO: Twitter Košarkarska zveza Slovenije

Visoka zmaga nad Hrvaško, Gogi odigral zadnjo tekmo pred domačim občinstvom

Slovenska košarkarska reprezentanca je vknjižila tretjo zmago v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023. Pred razprodanimi Stožicami je pod taktirko Luke Dončića in Gorana Dragića premagala Hrvaško s 97:69.

Dogajanje na parketu ni razočaralo 12.500 srečnežev, ki so si lahko spektakel leta ogledali v živo v Stožicah. Že v prvi četrtini je slovenska izbrana vrsta tekmecem pobegnila za 25 točk. Za Gorana Dragića je bil to zadnji nastop v državnem dresu pred domačo publiko. Igral je slabih 22 minut in tekmo zaključil z 19 točkami. Dve točki več je prispeval Luka Dončić.  Med strelce pa se je vpisalo še osem drugih slovenskih košarkarjev.

Luka Dončič na tekmi v stožiški dvorani. FOTO: FB Košarkarska zveza Slovenije

Že začetek odigrali kot po maslu 

Po delnem izidu 20:0 je Slovenija v deveti minuti vodila s 27:6. V prvi četrtini so bili slovenski košarkarji vseskozi v veliki prednosti in tekmo vodili s 33:8. Dončić je zbral 11 točk in štiri podaje, Goran Dragić pa je dosegel devet točk. V začetku tretje četrtine so Slovenci ponovno odlično začeli in Hrvatom spodrezali upanje za priključek.  

Na koncu kar 97:69 za Slovenijo

V zadnji četrtini so Slovenci povsem nadzorovali potek obračuna v Stožicah, na koncu pa zasluženo slavili zmago s 97:69. Slovenci so tako vpisali še tretjo zmago v skupini C, s čimer so trenutno na drugem mestu. Ob vsem tem pa so najbolj uživali gledalci, ki so lahko brez skrbi spremljali zaključek tekme ter se veselili zaslužene in pomembne zmage Slovenije. 

FOTO: Spletna stran KZS

Predzadnja tekma v prvem delu kvalifikacij

Slovenski košarkarji so šampionsko zaključili predzadnjo tekmo v prvem delu kvalifikacij. V nedeljo jih čaka še gostovanje v Stockholmu in šest tekem z nasprotniki iz skupine D (Nemčija, Izrael, Poljska, Estonija). Na kvalifikacijah SP, ki bo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji, se bodo uvrstile po tri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh