Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dirkač Sergio Perez pred dirkami prosi tudi za Božje varstvo

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 03. 10. 2022 / 12:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.10.2022 / 09:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dirkač Sergio Perez pred dirkami prosi tudi za Božje varstvo
Katoličan Sergio Perez se je včeraj razveselil četrte zmage v SP formule 1. FOTO: TW Sergio Perez

Dirkač Sergio Perez pred dirkami prosi tudi za Božje varstvo

Zmagovalec VN Singapurja, 17. dirke v letošnjem koledarju svetovnega prvenstva formule 1, Mehičan Sergio Perez, je izpričan katoličan.

Četrta zmaga med dirkaško elito – kljub petsekundnemu kazenskemu pribitku – je 32-letnega Sergia Pereza utrdila na tretjem mestu v skupni razvrstitvi sezone svetovnega prvenstva. Mehičan za volanom red bulla je sicer že debelo desetletje voznik formule 1, pred dirkami pa prosi tudi za Božje varstvo.

Srečanje s papežem

Perez je znan po tem, da ima v bolidu podobico svetniškega papeža Janeza Pavla II., s katerim se je s svojo družino srečal še kot otrok. Poleg fotografije svetega očeta ima pritrjeno še podobico z motivom Guadalupske Matere Božje, enega od simbolov ukoreninjenosti Katoliške cerkve v Latinski Ameriki.

Na vseh dirkah ga spremljata podobici Janeza Pavla II. in Guadalupske Matere Božje. FOTO: FB F1 Lead

Vera je pomemben del njegovega življenja

»Vera je zelo pomemben del mojega življenja. Sem katoličan, tako so me vzgojili. Ko sem bil še otrok, star kakih 10 let, smo z družino odpotovali v Vatikan. Takratni papež Janez Pavel II. se je dotaknil moje roke. Odtlej čutim zelo močno povezavo z njim in njegovo pomoč, prav tako Božjo. V to verjamem in imam za blagoslov,« je izpostavil Mehičan.

Družina je njegov motor

»Checo« Perez pa ni le izvrsten dirkač, temveč tudi predan družini. Od junija 2018 je poročen s Carolo Martinez, s katero imata tri otroke – Sergia ml., Carloto in nekajmesečnega sinčka Emilia. »Družina je moj motor, spodbuja me in podpira. Ne bi mogel uživati v športu, če ne bi bil tako povezan z družino,« je dejal nekoč.

Pomaga sirotam in otrokom z rakom

Pred skoraj desetletjem, novembra 2012, je ustanovil dobrodelni sklad za pomoč sirotam in otrokom z rakom, njegova predsednica je Sergieva starejša sestra Paola. Projekt iz leta v leto raste in je doslej spremenil življenja že milijonom otrok v Mehiki. »Lepo je, če lahko pomagaš ljudem, ki imajo manj sreče od tebe,« poudari dirkaški as.

Sergio Perez. FOTO: Redbull Content Pool


Nalaganje
Nazaj na vrh