Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Diskriminacija tradicionalno mislečih

Objava: 07. 11. 2011 / 08:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Diskriminacija tradicionalno mislečih

Britanec Adrian Smith je bil v službi kaznovan zaradi svojega pogleda na homoseksualne poroke.

Velika Britanija je ena od držav z najbolj skrajno liberalnim pogledom na istospolno usmerjenost. V zadnjem času pa se vedno pogosteje dogaja, da ljudi, ki javno ne odobravajo istospolnih 'porok', obravnavajo kot drugorazredne državljane. Kot poročanje britanskega časnika 'The Telegraph' povzemajo na spletnem portalu http://www.24kul.si/, se je zadnji tovrstni incident zgodil upravniku v javnem stanovanjskem skladu, ki so ga v službi prestavili na nižje delovno mesto, ker je na svoji osebni Facebook strani izrazil svoje stališče o istospolnih partnerstvih.

Adrian Smith se je v svojem prostem času na svojem Facebook profilu odzval na novico o načrtih vlade, da verske skupnosti prisili v sklepanje homoseksualnih 'porok' v cerkvah. V objavi, ki je bila dosegljiva le njegovim Facebook prijateljem, se je spraševal, ali niso takšni načrti 'enakost, ki je šla predaleč'.

Oče dveh otrok je bil zato s strani stanovanjskega sklada Trafford Housing Trust, v katerem je zaposlen, spoznan za krivega večjega prekrška. Vodstvo ga je kaznovalo s premikom z upravniškega položaja s 35.000 funti letnega zaslužka na slabše plačano delovno mesto, ki mu bo na letni ravni prineslo 21.000 funtov.

Svojo odločitev je vodstvo utemeljilo z razlago, da so komentarji na Facebook strani, iz katere je razvidno, da je lastnik zaposlen pri stanovanjskem skladu, v nasprotju z državnimi pravili za zagotavljanje enakih možnosti. Štiriinpetdesetletni Smith zdaj napoveduje tožbo zaradi izpada zaslužka. Njegov odvetnik Tom Ellis je v njegovem imenu dejal, da je tožnik prizadet, saj je bil kaznovan zaradi blagega osebnega komentarja izven službenega časa.

Mike Judge, predstavnik Krščanskega inštituta, je za britanski časnik 'The Telegraph' povedal, da je to le zadnji izmed mnogih primerov javnih uslužbencev, ki so tarče napadov zaradi svojih prepričanj. Pred meseci so električarju v nekem drugem stanovanjskem skladu grozili z disciplinskimi ukrepi, ker iz službenega vozila ni želel odstraniti lesenega križa. Tarče napadov so tudi lastniki zasebnih podjetij, denimo hotelov. Nekaj se jih že sooča z tožbami, ker so izrazili svoje prepričanje o istospolnih 'porokah'.

Judge je zato pozval k 'zdravorazumskemu pristopu', ki bi ljudem omogočil izraziti svoja prepričanja - še posebej v dobi svetovnega spleta, in izrazil upanje, da ta dogodek ne bo prestrašil kristjanov v javnem sektorju. Ti bi morali po njegovem mnenju imeti svobodo izraziti svoje poglede na zmeren način.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/F89722D1F5F1EE41C125793E003BB9F0?OpenDocument

Foto: 24kul.si

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh