Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dnevi odprtih vrat v bogoslovjih in redovnih skupnostih

Objava: 28. 02. 2012 / 10:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dnevi odprtih vrat v bogoslovjih in redovnih skupnostih

Dan odprtih vrat, ki bo v soboto, 3. marca 2012, potekal v Ljubljani in Mariboru, bo priložnost za vse, ki bi se z redovnicami, redovniki, bogoslovci in duhovniki radi osebno srečali.

Dan odprtih vrat, ki bo v soboto, 3. marca 2012, potekal v Ljubljani in Mariboru, bo priložnost za vse, ki bi se z redovnicami, redovniki, bogoslovci in duhovniki radi osebno srečali. Srečanje je namenjeno mladim, udeležijo pa se ga lahko tudi tisti, ki jih življenje v omenjenih ustanovah zanima.

Pot spoznavanja in odkrivanja duhovnih poklicev (tu se omejujemo na Bogu posvečeno življenje in duhovništvo) lahko vzporejamo z Jezusovim povabilom apostolov Janeza in Andreja, naj »prideta in bosta videla«, kje stanuje in kako je biti z Njim (prim. Jn 1,39).

Vodstvi Škofijske komisije za duhovne poklice v Nadškofiji Ljubljana in Centra za duhovne poklice v Nadškofiji Maribor v sodelovanju z bogoslovji, Slomškovim dijaškim semeniščem ter različnimi ženskimi in moškimi redovnimi ustanovami bosta tudi letos pripravili dan odprtih vrat. V posameznih ustanovah v Ljubljani in Mariboru bodo za obiskovalce odprli vrata in predstavili način življenja in delovanja, na voljo pa bodo tudi za vprašanja in pogovor.

Metropolija Ljubljana

V župnijskih prostorih in pastoralnem centru župnije Ljubljana – Vič na Tržaški cesti 85 v Ljubljani bo v soboto, 3. marca 2012, potekal dan odprtih vrat. Zbiranje bo ob 9.30, nato bo sledil program, prepleten s pesmijo, pričevanji, z zgodbo poklicanosti ter s predstavitvijo življenja v skupnosti frančiškanov in šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja. Kot vsako leto se bodo obiskovalci na stojnicah srečali s predstavnicami in predstavniki redovnih skupnosti, z bogoslovci in duhovniki. Moderator dneva bo Jure Ferlež.

Od 9.30 do 12.00 se bodo na programu zvrstile naslednje dejavnosti:

09.30–09.45 – glasbeni program z animacijo in pesmimi

09.45–10.00 – pozdrav ter razlaga srečanja

10.00–10.30 – predstavitev sv. Frančiška in njegovega klica s pesmijo in besedo

10.30–11.00 – pričevanji

11.00–12.00 – video o župniji Ljubljana – Vič in frančiškanih, obisk skupnosti šolskih sester ter srečanje na stojnicah s predstavnicami in predstavniki različnih redov, bogoslovci in duhovniki

12.00 – sklep v kapeli z molitvijo in pozdrav ljubljanskega nadškofa msgr. dr. Antona Stresa

Metropolija Maribor

Dan odprtih vrat bo potekal pod geslom Bodi svet(il)nik! in bo potekal v obliki triletnega ciklusa. Prireditelji so pripravili spremenjen triletni načrt dneva odprtih vrat. Prvo leto bo poudarek na življenju kot poklicanosti, drugo leto na duhovniškem in tretje leto na redovniškem poklicu.

Z letošnjim letom se začenja prvo leto, ki bo v središče postavilo poklicanost. Ob liku bl. škofa Antona Martina Slomška bodo s pomočjo dramske igre Od pastirčka do škofa, v obliki animacije in pogovora odkrivali, kako je celotno življenje dejansko poklicanost in kako posamezni elementi tvorijo celoto.

Dan odprtih vrat združen s postnimi romanji

Prireditelji so dogajanje dneva odprtih vrat za duhovne poklice v Slomškovem letu povezali s postnimi romanji škofij mariborske metropolije na Slomškov grob v mariborski stolnici sv. Janeza Krstnika z namenom, da bi se romanja lahko udeležile celotne družine. Za odrasle bo v stolnici potekal romarski program, za otroke in mlade pa bo organiziran program v stolni veroučni učilnici ali v Slomškovi dvorani. Mašo bodo ob sklepu obhajali skupaj.

Srečanja bodo:

· za Škofijo Murska Sobota v soboto, 3. marca 2012;
· za Škofijo Celje v soboto, 10. marca 2012;
· za Nadškofijo Maribor (mariborski in koroški naddekanat) v soboto, 17. marca 2012, za bistriško – konjiški, ptujski in slovenjegoriški naddekanat pa v soboto, 24. marca 2012.

Besedilo povzemamo po spletni strani Slovenske škofovske konference.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh