Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobro delo rodi dobre odnose v družini

Za vas piše:
K. C.
Objava: 06. 04. 2020 / 11:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.05.2020 / 10:57
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dobro delo rodi dobre odnose v družini

Naj vam bo v pomoč pri razumevanju, v kakšnem obdobju so vaši družinski člani, knjiga Družina, vezi treh generacij.

Obdobje karantene je lahko čas, ko se vezi med družinskimi člani utrdijo, gotovo pa v tolikšnem času, ki ga prebijemo skupaj, pride tudi do konfliktov. Še posebej, če so nesoglasja, morda celo zatrta, obstaja že prej. Torej je tudi čas, da se pogovorimo in rešimo težave.

Naj vam bo v pomoč pri razumevanju, v kakšnem obdobju svojega življenja so vaši družinski člani, knjiga Družina, vezi treh generacij, ki izčrpno obravnava različne odnose med družinskimi člani: odnos malčkov, otrok, najstnikov in odraslih do staršev in obratno, pa tudi odnos med dedki in babicami ter njihovimi vnuki. Seveda je nemogoče odmisliti verjetno najbolj zapleten družinski odnos med snaho in taščo.

Družina kot edinstvena zgodba

Knjiga Družina, vezi treh generacij se zazre v »družino kot na celoto, kot preplet odnosov in usod, ki so povezane v edinstveno zgodbo, v kateri vsak od nas razvije svoje poslanstvo in doda svoj del pripovedi, ki bo spremenila in dopolnila celotno zgodbo ter v njej odprla nova neslutena obzorja,« pojasnjuje njena avtorica Katarina Kompan Erzar.

»Namen tega dela je pokazati, kako drobne konkretne razvojne naloge in tudi biološke zakonitosti življenja v družini in razvoja možganov ter zavesti omogočajo generaciji starih staršev, staršev in otrok, da druga ob drugi vedno globlje skozi odnose razumejo in začutijo svoje poslanstvo, druge ljudi/odnose in svet.«


Katarina Kompan Erzar, foto: Tatjana Splichal

Poudarja, da pri družinskih vezeh ne gre le za vzgojo in discipliniranje nerazvitih in nezrelih otrok, temveč tudi »od krhkosti in ranljivosti otroka ter otrokovih potreb do rahločutnosti in povezanosti staršev in poglobljenosti ter duhovne zrelosti starih staršev.«




Poskrbite za starejše

Čeprav morda odnosi, ki so se spletli med odraslimi otroki in starši v otroštvu in mladostništvu, je čas izolacije še posebej težek za starejše. Zato ne pozabite nanje, pokličite jih in jih povprašajte, ali kaj potrebujejo. Morda bo ravno ta gesta človečnosti vzbudila željo po boljših odnosih. Naj starejši ne ostanejo sami v tej, za večino ljudi precej neprijetni situaciji.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh