Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodejni koncert dobro del

Objava: 30. 05. 2012 / 20:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dobrodejni koncert dobro del

Študenti študentskega doma so organizirali dobrodelni Dobrodejni koncert. Prostovoljne prispevke bodo namenili Društvu prijateljev otrok Mavrica.

V sredo je bil v dvorani Zavoda sv. Stanislava dobrodelni Dobrodejni koncert, ki ga je organiziral študentski dom Janeza F. Gnidovca.

»Danes smo tu, da bi z dobrim delom dobro deli. Najprej otrokom, potem pa še samim sebi« so bile uvodne besede Gregorja Pavlovšnika, ki je skupaj z Niko Košmelj povezoval program. Po uvodni glasbeni točki sta na oder povabila Luka iz Društva prijateljev otrok Mavrica. Luka je v nekaj besedah predstavil delovanje tega društva in pojasnil, da bo denar od zbranih prostovoljnih prispevkov šel za program brezplačnih počitnic za otroke, ki sicer ne bi imeli priložnosti izkusiti dogodivščin na morju.

Sledil je pester program, kjer smo lahko slišali od irskega folka do slovenskega folkmetala, od instrumentalnih pesmi do a capella izvedb ter od zimzemelenih slovenskih skladb in avtorske glasbe do priredb skupin The Corrs in Mumford&Sons. Poleg pestre palete glasbenih žanrov sta za zabaven program poskrbela tudi dva stoječa komedijanta, žejo umetniških dušic pa je potešilo branje poezije Damjana Pušnika, študenta ŠD JFG. Tudi sicer je bilo med nastopajočimi več kot pol študentov tega študentskega doma. Na svoj način so sodelovale tudi nekatere študentke. Spekle so piškote, ki so jih po koncertu prodajali – v dobrodelne namene, seveda. Za Društvo prijateljev otrok Mavrica se je že včeraj (v prihodnjih dneh študenti nameravajo prodati še preostale piškote) zbralo preko 250€, kar je lep znesek, upoštevajoč dejstvo, da so se koncerta z redkimi izjemami udeležili le dijaki in študenti.

Ker so vsi nastopajoči nastopili zastonj, si zaslužijo, da jih naštejemo. Nastopili so:
- The Folks,
- Klemen Kreže,
- Mlë!!,
- Zdomci,
- Nawardeie,
- The Mugsheeps,
- Peter Rot in Eva Vačovnik,
- Aleš Novak,
- Petra Kromar,
- Jernej Celec,
- Dekleta iz turna in
- 4 siri.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh