Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelna akcija Miva to nedeljo

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 24. 07. 2014 / 07:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dobrodelna akcija Miva to nedeljo

Dobrodelna akcija Miva to nedeljo

Na Krištofovo nedeljo poteka misijonska akcija Miva, na kateri se zbira finančna sredstva za misijonska vozila.

Z akcijo Miva se zbirajo sredstva za misijonska vozila. Foto: Tatjana Splichal

V nedeljo se bomo na Krištofovi nedelji Bogu zahvalili za vse srečno prevožene kilometre in ga prosili, naj nas spremlja na naši poti, tako dobesedno kot tudi v prenesenem pomenu. Svoja vozila bomo pripeljali na blagoslov.

Krištofova nedelja pa je tudi dan, ko poteka misijonska akcija Miva, na kateri se zbira finančna sredstva za misijonska vozila. Njen slogan je Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti! – Z veseljem darujem – življenja rešujem! Slovenija je članica svetovne Mive že od leta 1987 in ves ta čas zbira sredstva za misijonska vozila. Akciji se pridružuje v Misijonskem središču Slovenije. Večina zbranih sredstev je namenjena slovenskim misijonarjem, del pa podarijo tudi za tuje misijonarje.

Biti na pravem mestu ob pravem času je lahko v določenih trenutkih življenjsko pomembno, zato misijonarji na svojih poteh nujno potrebujejo vozila, s katerimi prihitijo na pomoč ljudem v stiski in tako rešujejo življenja in pomagajo trpečim. Misijonarji uporabljajo svoja vozila tudi za prevoz ljudi, predvsem otrok v šolo, gradbenega materiala in drugih pomembnih dobrin.

Zato ste vsi verniki in ljudje dobre volje, ki ste pripravljeni pomagati, vabljeni, da prispevate za misijonska vozila. Tako lahko rešite marsikatero življenje ali olajšate trpljenje. V zahvalo za srečno prevožene kilometre lahko vsak nameni dar za misijonska vozila in misijonarjem omogoči lažje izpolnjevanje njihovega poslanstva.

Dobrodelna organizacija Miva (Missions-Verkehrs-Arbeitsgemeinschaft) je bila ustanovljena 22. marca 1927 v Kölnu. Idejni vodja je bil pater Paul Schulte, katerega prijatelj je umrl, ker so ga prepozno pripeljali v bolnišnico. Takrat se je »leteči pater«, kot so ga imenovali, začel zavedati, da misijonarjem primanjkuje vozil, zato je po Evropi začel iskati darovalce. Akcija se je bliskovito razširila in se niti med drugo svetovno vojno ni ustavila.

V Sloveniji se je ideja za pridružitev k Mivi rodila na misijonskem sestanku v Tinjah na Koroškem leta 1986. Takratni nadškof g. Alojzij Šuštar jo je takoj podprl in naslednje leto je Stane Kerin že vodil dobrodelno ustanovo. Miva Slovenija redno sodeluje z avstrijskim kolegi.

Svetnik Krištof sicer goduje 24. julija.


Katja Cingerle

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh