Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelna akcija Pismo za lepši dan

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 16. 11. 2021 / 09:17
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.11.2021 / 09:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dobrodelna akcija Pismo za lepši dan
FOTO: Spletna stran Young Caritas Slovenija.

Dobrodelna akcija Pismo za lepši dan

Z dobrodelno akcijo »Pismo za lepši dan« želijo organizatorji pokazati, da se okrog nas dogajajo tudi lepe stvari.

»Akcija Pismo za lepši dan poteka že drugo leto zapored. Akciji se pridruži vsakdo, ki želi narediti nekaj dobrega za starejše oz. osamljene ljudi, ki za lepši dan potrebujejo samo nekaj tvojih besed, strnjenih v prisrčno pismo. Trenutno imamo prijavljenih že več kot 371 starejših in osamljenih oseb, ki čakajo na pismo,« pove Veronika Žižek, sodelavka Young Caritas Slovenija

Kako poteka akcija? 

Te zanima, kaj lahko storiš, da tudi ti nekomu pričaraš nasmeh na obraz in mu s preprostim dejanjem polepšaš dan? Stvar je preprosta. Prijavi se na tej povezavi, počakaj na mail s podrobnejšimi navodili (glede na obseg prijav lahko traja tudi kakšen dan ali dva), napiši pismo in ga pošlji na Slovensko Karitas. 

S svojim pismom boš nekoga zagotovo zelo osrečil. FOTO: Spletna stran Young Caritas Slovenija. 

Ekipa mladih prostovoljcev bo tvoje pismo poslala na naslov, kjer bo pismo že težko pričakovala oseba, ki ji boš polepšal dan. Po želji lahko k pismu dodaš kakšno darilce (lepo risbo, čokolado ali kaj podobnega).

»Vabimo te, da se pridružiš akciji Young Caritas – Pismo za lepši dan in skupaj z nami tudi ti narediš nekaj dobrega za starejše oziroma osamljene ljudi. S preprostim dejanjem, ki ti ne bo vzelo veliko časa, lahko nekomu pričaraš lepši dan in vliješ upanje v boljšo prihodnost,« so zapisali na spletni strani Young Caritas Slovenija. 

Organizatorji dobrodelne akcije te vabimo, da se tvoje pismo pridruži ostalim 585 že napisanim pismom, ki smo jih poslali lani, ter da skupaj polepšamo dan čim večjemu številu starejših in osamljenih.  

Prijava prostovoljcev za pisanje pisem je dostopna na tej povezavi, prijavnica starejših in osamljenih ljudi, ki bi želeli dobiti ročno napisano pismo, pa je dostopna tukaj


Kupi v trgovini

Čudo (trda vezava)
Za mladino
24,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh