Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelna razstava otroških risbic za papeža

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 12. 2017 / 14:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dobrodelna razstava otroških risbic za papeža

Na pobudo jezuitske revije »Civilta Cattolica« in otroške klinike Bambino Gesu.

V človekoljubni akciji v Vatikanu otroci pomagajo otrokom: vatikanska otroška klinika Bambino Gesu bo z dobrodelno razstavo otroških risbic za papeža ob božiču zbirala sredstva za obravnavo pacientov iz tujine. Za akcijo z naslovom »Caro Papa Francesco, ti regalo un disegno« (Dragi papež Frančišek, podarim ti risbico) so za svetega očeta ustvarjali otroci z vsega sveta. Idejo za pobudo je dala jezuitska revija Civilta Cattolica v sodelovanju z otroško kliniko Bambino Gesu. Sto otroških umetnin je od srede naprej na ogled v kliniki v Palidoru, ki je del vatikanske otroške bolnišnice.



Sredstva za projekt se bodo najprej zbirala preko interneta in družbenih omrežij. Kdor podpira otroško kliniko, pomaga pri sprejemu otrok z vsega sveta in prispeva k širjenju strokovnega znanja, je ob odprtju akcije dejal vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

Po njegovih besedah je pomembno, da v medicini in zdravstveni negi stopamo v korak s tehnološkim in znanstvenim napredkom. Pri tem pa morajo biti v ospredju vedno pacienti in njihove družine, »da bodo v celoti spoštovane njihove pravice in upoštevane njihove potrebe«, je opozoril kardinal. Adventni čas, čas pričakovanja in upanja, v tem smislu vabi tudi k darovanju za izboljšanje zdravljenja in nege bolnih otrok.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh