Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelni koncert za Ukrajino predvajan po vsem svetu

Za vas piše:
T. M.
Objava: 28. 03. 2022 / 09:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.03.2022 / 09:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dobrodelni koncert za Ukrajino predvajan po vsem svetu
»Ustavite to krvavo vojno!« FOTO: Pexels

Dobrodelni koncert za Ukrajino predvajan po vsem svetu

V Varšavi je v nedeljo, 27. marca, potekal dobrodelni koncert Rešimo Ukrajino – Zaustavimo vojno.

Nesmiselnost vojne in poziv k miru 

Med dvournim televizijskim dogodkom so glasbeniki, umetniki, aktivisti civilne družbe, voditelji, igralci, športniki in prostovoljci z vsega sveta podprli Ukrajino, opozarjali na nesmiselnost vojne in pozivali k miru.

Med nastopajočimi je bil tudi slovenski glasbenik Vlado Kreslin, ki je v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija izvedel pesem Pustite nam ta svet.

Koncert v Varšavi se je začel ob 17.30, produkcijo pa je prevzela poljska radiotelevizija v sodelovanju z ukrajinsko državno televizijo. 

»To je genocid« 

Poleg prenosa na Drugem programu Televizije Slovenija si je bilo koncert v živo mogoče ogledati tudi na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tam je bil tudi Mihajlo Brodovič, ukrajinski veleposlanik v Sloveniji, ki je dejal: »To je genocid. Ne le zločin nad mojim narodom, ampak nad človeštvom. Ti pevci in politični voditelji, ki jih vidite za mano, sporočajo, da je treba končati to krvavo vojno.« 

Tudi vi lahko darujete 

Še vedno lahko pomagate in s svojimi sredstvi tudi vi darujete za pomoč trpečim v Ukrajini. Sredstva lahko nakažete na: 

BENEFICIARY: Ministry of Social Policy of Ukraine. IBAN DE85500000000050002137. PURPOSE OF PAYMENT: for ac 32302338301027. BENEFICIARY BANK NAME: DEUTSCHE BUNDESBANK, Frankfurt. BENEFICIARY BANK BIC: MARKDEFF. BENEFICIARY BANK ADDRESS: Wilhelm-Epstein-Strasse 14, 60431 Frankfurt Am Main, Germany.

Nalaganje
Nazaj na vrh