Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Doktoriral je duhovnik Miran Kelvišar

Za vas piše:
M. P.
Objava: 14. 11. 2022 / 19:13
Oznake: Duhovnik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2022 / 08:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Doktoriral je duhovnik Miran Kelvišar
Dr. Miran Kelvišar. FOTO: osebni arhiv

Doktoriral je duhovnik Miran Kelvišar

Duhovnik Miran Kelvišar je na Teološki fakulteti v Ljubljani v ponedeljek, 14. novembra, z odliko zagovarjal doktorsko disertacijo »Anton Strle in njegova teološka antropologija«. Mentor je bil profesor dr. Anton Štrukelj.

Kelvišar je predstavil življenje, delo in pomen božjega služabnika Antona Strleta za teologijo na Slovenskem. Prikazal je Strletov pogled na nauk o stvarjenju sveta in človeka, Strletovo pojmovanje izvirnega greha in milosti ter pogled na človekov poslednji cilj. Posamezne vidike je prikazal v Marijini luči in poudaril pomen molitve.

Navedel je priznanje papeža Benedikta XVI.: »Strletov prispevek k prizadevanju za pravilno podobo človeka naj doseže večjo razširjenost in učinkovitost. Pot Cerkve je človek; človekova pot je Kristus. Naše skupno vprašanje v zmedah našega časa je, kako naj človek najde svojo pot. To pravzaprav pomeni isto kakor vprašanje, kako more človek danes znova srečati Kristusa. K takšni celostni antropologiji daje profesor Strle pomemben prispevek.«

Dr. Miranu Kelvišarju iskreno čestitamo!

Kupi v trgovini

Teologija v 15 minutah na dan
Molitveniki
12,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh