Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Določen datum Alfiejeve smrti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 04. 2018 / 11:20
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.04.2018 / 12:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Določen datum Alfiejeve smrti

Podporo Alfiejevim staršem je pred dnevi izrekel papež Frančišek, ponujena tudi pomoč vatikanske otroške bolnišnice.

Določen je datum za odklop naprav, ki pri življenju ohranjajo 23-mesečnega dečka, o katerem je pred dnevi na družbenem omrežju Twitter pisal tudi papež Frančišek. Alfieju Evansu je bila postavljena diagnoza redke degenerativne možganske bolezni, ki povzroča okvare možganov in preprečuje premikanje telesnih udov, za katero pa sodobna medicina še ne pozna zdravila.



Pediatrična bolnišnica Alder Hey v Liverpoolu, kjer leži mali Alfie, trdi, da nadaljnje zdravljenje dečka ni smiselno, zato želijo zdravniki izklopiti naprave, ki malčku omogočajo osnovne življenjske funkcije.

Alfiejeva starša sta izgubila pravno bitko, da bi dečka preselila v bolnišnico zunaj Velike Britanije. Pripravljenost za sprejem Alfieja je med drugim izrazila vatikanska otroška bolnišnica Bambino Gesu, čeprav se tamkajšnji zdravniki strinjajo s svojimi liverpoolskimi kolegi, da za njegovo stanje ni ustreznega zdravila.

Podpora papeža Frančiška

Papež Frančišek je minuli teden na družbenem omrežju Twitter zapisal: »Iz vsega srca upam, da bo storjeno vse za nadaljnje sočutno spremljanje Alfieja Evansa in da bo trpljenje njegovih staršev naletelo na posluh. Molim za Alfieja, njegovo družino in vse, ki so vpleteni v to zgodbo.« Bolnišnica je včeraj primer znova predstavila sodišču, saj se Alfiejeva starša nista strinjala z določitvijo datuma za odklop naprav. Kot je povedala njuna odvetnica iz Krščanskega pravnega središča, »Thomas in Kate Alfieja nikoli ne pustita samega. Nenehno sta priči njegovi vse večji odzivnosti. Država ne sme zanikati njune želje po iskanju pomoči v drugih bolnišnicah, še posebej, ker pomoč dečku ponujajo kar tri različne ustanove. Država ne sme izreči in spodbujati smrtne kazni, je dejala Andrea Williams, izvršna direktorica omenjenega pravnega središča.

Vrhovno sodišče pa prošnji ni ugodilo in je določilo datum ter uro za odklop naprav, vendar podatek javnosti ni znan. »Razumemo, da je to zelo težko obdobje za Alfiejevo družino, zato prosimo, da spoštujte njihovo zasebnost,« so v izjavi za javnost dejali predstavniki bolnišnice. Pristojni sodnik, Anthony Hayden, je dejal, da odločitev »izraža soglesje medicinskih izvedencev«.

Kot je še pojasnil sodnik, je Alfie »večino svojega kratkega življenja preživel na očeh javnosti«, zato je poudaril, da ima »v trenutku, ko se njegovo življenje zaključuje, pravico do zasebnosti«.

Vatikanska otroška bolnišnica pripravljena na pomoč

Alfiejev oče je v torek na družbenem omrežju Facebook zapisal: »Jutri bo Alfie morda že usmrčen.« Evans je objavil več video posnetkov iz preteklih mesecev, na katerih se malček odziva njemu in svoji materi. Na tisoče ljudi, ki se imenujejo »Alfiejeva vojska«, že ves čas podpira družino bolnega dečka.

V torek je Evans na spletu izrazil tudi svojo nemoč, saj meni, da bi moral dobiti dovoljenje za selitev sina v Italijo, »kjer ga želijo ohranjati pri življenju in zanj skrbeti«. »Kot sem že povedal, najin sin ne umira, zakaj bi se mu torej moralo to dogajati?????« je Evans zapisal na Facebooku.

Trije izvedenci iz vatikanske otroške bolnišnice so Alfieja v letošnjem februarju obiskali v Liverpoolu in potrdili mnenje britanskih zdravnikov, da bi bila nadaljnja obravnava dečka »povsem nesmiselna«. Kljub temu pa so ponudili, da bi ga prepeljali v Rim, kjer bi mu z operacijami omogočili dihanje in prehranjevanje ter ga s tem ohranili pri življenju »za nedoločen čas«.

Vir: www.cruxnow.com
Foto: Crux

Kupi v trgovini

Zapuščeni Jezus
Duhovna rast
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh